fbpx

Word zendeling

Geven

7 vragen aan kersverse zendelingen Frans & Anna in het Midden-Oosten

25 feb 2020

Zendelingen Frans en Anna zitten met rug naar camera in het zand in de woestijn

7 vragen aan kersverse zendelingen Frans & Anna in het Midden-Oosten

25 feb 2020

De tijd vliegt! Inmiddels zijn Frans & Anna van der Meer al weer ruim 4 maanden zendeling.In een gesloten gebied in het Midden-Oosten. Tijd voor een update! Marcel Oosterkamp sprak met ze en vroeg hoe het met ze gaat.

1. Jullie hebben een grote stap gezet en hebben letterlijk alles achter gelaten in Nederland. Waarom hebben jullie hier voor gekozen?

Omdat God ons een bewogen hart geeft voor de Syrische vluchtelingen. Hij gaf ons ook het verlangen om te gaan en ons praktisch in te zetten in Zijn Naam. Als ICT’er  en verpleegkundige. En daarbij Zijn boodschap van hoop met deze mensen te delen is os verlangen.

2. En… Hebben jullie al spijt van de keuze om zendeling te worden?

Nee! We merken dat we daar erg op onze plek zijn. Ondanks dat het soms wel pittig is. De cultuurverschillen zijn groot en er zijn natuurlijk momenten dat we de kinderen missen.

3. Ik heb gehoord dat jullie taal- en cultuurstudie voorspoedig verloopt. Kunnen jullie al een brood bestellen bij de bakker in de lokale taal?

Ja dat lukt! We kunnen ons daar al goed redden en we worden vaardiger in spreken. Het verstaan is soms nog lastig, omdat het dan nog nét te snel gaat. Maar volgend jaar nog een taal-jaar, dus dat komt vast goed!

4. Minder dan 1 % van de bevolking is christen in jullie gebied; hoe is het om te wonen/werken daar waar weinig christenen zijn?

We voelen ons daar wel een minderheid en dingen die hier vanzelfsprekend zijn mogen of kunnen daar niet. We zijn als christenen daar veel meer afhankelijk van God en elkaar. Dat geeft een sterke verbondenheid.

5. Het Midden-Oosten kan gevaarlijk zijn voor christenen. Wat merken jullie daar van?

Zolang we binnen de kaders die je daar als christen hebt blijft is het toegestaan christen te zijn in het land waar wij verblijven. Christen worden is een heel ander verhaal. Dat is wel gevaarlijk!

6. CAMA zendelingen bouwen een financiële achterban op om hun werk te doen. Kunnen lezers daarmee helpen?

Daar zijn we nu nog druk mee bezig en daarom zijn we nu ook weer in Nederland. We kunnen dit werk niet alleen doen, maar hebben donateurs nodig. Als mensen belangstelling hebben mogen ze gerust contact met ons opnemen. We staan ook open voor het geven van presentaties over het werk, thuis of in de kerk/gemeente.

7. Wat voor advies geven jullie lezers die misschien nog twijfelen of ze zendeling zullen worden?

Ga steeds achter God aan, luister naar Zijn stem en volg Hem op de voet. Hij geeft leiding. Wij zijn geraakt door het lied “Hosanna” van Hilssong, door de tekst “raak mijn hart met wat U raakt.” Kijk om je heen en wees beschikbaar. Er zijn nog zoveel mensen zonder hoop, ze hebben Jezus nodig!

Vind hier meer informatie over zendeling worden.

Nieuwste berichten

Word jij onze Financieel Administratief Medewerker?

Word jij onze Financieel Administratief Medewerker?

Nog steeds hebben 3 miljard mensen geen toegang tot het evangelie en dat raakt ons. ...
Beschikbaar zijn. En jij?

Beschikbaar zijn. En jij?

Onlangs is onze zendeling Elmer Verweij door Stichting Emmy uitgenodigd voor een ...
Je netwerk is groter dan je denkt!

Je netwerk is groter dan je denkt!

Waarschijnlijk voel jij je ook machteloos bij berichten over verre rampen. Als ...
Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Dorien is Nederlandse en is sinds 2017 getrouwd met Gaspar uit Ghana. Na een periode ...