fbpx

Word zendeling

Geven

7 vragen aan kersverse zendelingen Frans & Anna in het Midden-Oosten

25 feb 2020

Zendelingen Frans en Anna zitten met rug naar camera in het zand in de woestijn

7 vragen aan kersverse zendelingen Frans & Anna in het Midden-Oosten

25 feb 2020

De tijd vliegt! Inmiddels zijn Frans & Anna van der Meer al weer ruim 4 maanden zendeling.In een gesloten gebied in het Midden-Oosten. Tijd voor een update! Marcel Oosterkamp sprak met ze en vroeg hoe het met ze gaat.

1. Jullie hebben een grote stap gezet en hebben letterlijk alles achter gelaten in Nederland. Waarom hebben jullie hier voor gekozen?

Omdat God ons een bewogen hart geeft voor de Syrische vluchtelingen. Hij gaf ons ook het verlangen om te gaan en ons praktisch in te zetten in Zijn Naam. Als ICT’er  en verpleegkundige. En daarbij Zijn boodschap van hoop met deze mensen te delen is os verlangen.

2. En… Hebben jullie al spijt van de keuze om zendeling te worden?

Nee! We merken dat we daar erg op onze plek zijn. Ondanks dat het soms wel pittig is. De cultuurverschillen zijn groot en er zijn natuurlijk momenten dat we de kinderen missen.

3. Ik heb gehoord dat jullie taal- en cultuurstudie voorspoedig verloopt. Kunnen jullie al een brood bestellen bij de bakker in de lokale taal?

Ja dat lukt! We kunnen ons daar al goed redden en we worden vaardiger in spreken. Het verstaan is soms nog lastig, omdat het dan nog nét te snel gaat. Maar volgend jaar nog een taal-jaar, dus dat komt vast goed!

4. Minder dan 1 % van de bevolking is christen in jullie gebied; hoe is het om te wonen/werken daar waar weinig christenen zijn?

We voelen ons daar wel een minderheid en dingen die hier vanzelfsprekend zijn mogen of kunnen daar niet. We zijn als christenen daar veel meer afhankelijk van God en elkaar. Dat geeft een sterke verbondenheid.

5. Het Midden-Oosten kan gevaarlijk zijn voor christenen. Wat merken jullie daar van?

Zolang we binnen de kaders die je daar als christen hebt blijft is het toegestaan christen te zijn in het land waar wij verblijven. Christen worden is een heel ander verhaal. Dat is wel gevaarlijk!

6. CAMA zendelingen bouwen een financiële achterban op om hun werk te doen. Kunnen lezers daarmee helpen?

Daar zijn we nu nog druk mee bezig en daarom zijn we nu ook weer in Nederland. We kunnen dit werk niet alleen doen, maar hebben donateurs nodig. Als mensen belangstelling hebben mogen ze gerust contact met ons opnemen. We staan ook open voor het geven van presentaties over het werk, thuis of in de kerk/gemeente.

7. Wat voor advies geven jullie lezers die misschien nog twijfelen of ze zendeling zullen worden?

Ga steeds achter God aan, luister naar Zijn stem en volg Hem op de voet. Hij geeft leiding. Wij zijn geraakt door het lied “Hosanna” van Hilssong, door de tekst “raak mijn hart met wat U raakt.” Kijk om je heen en wees beschikbaar. Er zijn nog zoveel mensen zonder hoop, ze hebben Jezus nodig!

Vind hier meer informatie over zendeling worden.

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.