fbpx

Word zendeling

Geven

Indrukwekkend getuigenis Jon en Anja Erickson

3 jun 2021

Zendelingen Jon en Anja Erickson met Hoop Kliniek Guinee op achtergrond

Indrukwekkend getuigenis Jon en Anja Erickson

3 jun 2021

Halverwege mei kwam er een einde aan de 30 dagen vasten voor de moslims. Dit is een vastendag van zonsopgang tot zonsondergang, niet eten of drinken. Voor de superreligieuzen is zelfs het inslikken van je speeksel verboden.

Door: Jon en Anja Erickson

De droom

De nacht voor de dag waarop het einde van dit vasten werd gevierd, had een Guinese man een droom. Hij is zeer vroom, geeft les op een religieuze school en leidt vaak gebeden. Zijn droom ging als volgt: hij was in de bossen en raakte verdwaald.

Hij hoorde een stem

“Je zult je weg niet vinden door je religie te volgen.”

In een poging zich te oriënteren klom hij in een boom om te zien of hij een uitweg kon zien. Toen hij in de boom was, hoorde hij een stem die zei: “Je zult je weg niet vinden door je religie te volgen.” Dit was een schok. Hij klom uit de boom. Onder aan de boom vond hij een man met een Bijbel die hem vertelde dat Jezus de weg is.

Vervolging

De volgende ochtend, geschokt door deze droom, begaf hij zich naar de plaatselijke voorganger en legde zijn droom uit. Vanwege de vervolging die mensen in het verleden zijn overkomen, moedigde de voorganger hem aan om zijn leven aan Jezus te geven, maar onder zijn mensen te blijven. Als mensen tot hun profeet baden, kon hij tot Jezus bidden totdat hij sterk werd. We kunnen zijn naam en locatie niet geven, maar bid alstublieft dat God hem zal helpen een discipel van Jezus te worden.

Verbazingwekkend

Emmanuel (niet zijn echte naam) komt uit een van de minst bereikte en gesloten bevolkingsgroepen in Guinee. Hij is een christen. En wat verbazingwekkend is, is zijn last en bereidheid om te lijden opdat zijn volk over Jezus zou horen. De kerk van Gueasso en de omliggende regio’s hebben zich verenigd om hem naar het noorden te sturen naar een stad die in het hart van zijn bevolkingsgroep ligt. God is goed!

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...