fbpx

Word zendeling

Geven

“Ben jij religieus?”- Getuigenis uit Spanje

13 sep 2018

Dopeling staat in bad met man die doopt in een zwembad

“Ben jij religieus?”- Getuigenis uit Spanje

13 sep 2018

“Ben jij religieus en kunnen we daar eens over doorpraten?” Dat is de vraag die Manolo stelde aan Maarten en Nelleke Slot, alweer zo’n zes jaar geleden. Maarten en Nelleke waren uiteraard enthousiast en gingen aan de slag.

Sinds dat eerste gesprek heeft zich een vriendschap ontwikkeld waarin ze Bijbelstudie met Manolo deden, met hem baden en met hem meewandelden in zijn groei met God.

Het was een feest om mee te mogen maken!

Blije man staat aan tafel nadat hij gedoopt is

Afgelopen maand kwam hij langs met een blij nieuwtje; hij wilde zich laten dopen! En dus zijn Maarten en Nelleke vorige week naar een boerderijtje gegaan en is hij gedoopt. Prachtig! “Het was een feest om mee te mogen maken!”, aldus Maarten & Nelleke. Na het dopen (in zijn zwembad) werd avondmaal gevierd. Manolo leidde dat deze keer. Hij had er altijd van gedroomd zei hij, om dat te mogen doen.

Maarten en Nelleke vertellen verder: “Door Bijbelstudies en tijd samen met het team is Manolo langzaam meer gegroeid in zijn relatie met God. We herinneren ons dat we zo’n vier jaar geleden met hem hier in onze huiskamer zaten en hem de handen opgelegd hebben om te bidden voor de Heilige Geest in zijn leven. Voor Manolo is de gemeenschap van ons team heel belangrijk. We zijn als een familie voor hem.

Ik heb geplant, Apollos heeft water gegeven, maar God gaf de groei

We hebben hiervan geleerd dat wij vaak niet zelf iemand bij de Heer kunnen brengen, maar dat God ons gebruikt als één van de schakels in de weg naar Hem toe. We moeten Gods weg hierin vertrouwen en het niet erg vinden dat de volgende verder komt met iemand dan jij. Het is echt zoals Paulus zegt: ‘Ik heb geplant, Apollos heeft water gegeven, maar God gaf de groei.’ We zijn dankbaar dat we een van die schakels hebben kunnen zijn en dat God verheerlijkt is!”

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...