fbpx

Word zendeling

Geven

Beschikbaar zijn. En jij?

23 mrt 2023

Beschikbaar zijn. En jij?

23 mrt 2023

Onlangs is onze zendeling Elmer Verweij door Stichting Emmy uitgenodigd voor een podcast over beschikbaar zijn. Daar vertelt hij over zijn zendingswerk in Lissabon, waar hij sinds 2021 met zijn vrouw en kinderen woont. “We voelden ons al heel lang geroepen tot de zending. De vraag was niet of we zouden gaan, maar wanneer.”

Jeugd en evangelisatie
Elmer en zijn vrouw Hannah hebben een hart voor jeugd en evangelisatie en zijn betrokken bij een drietal church-plants. Ze organiseren veel activiteiten, maar hun doel daarmee is evangelisatie: “We vinden het echt belangrijk om Jezus te delen. We willen heel praktisch laten zien wie Jezus is en wat het betekent om Hem te volgen.” In de tijd die ze doorbrengen met jongeren schuiven ze niet onder stoelen of banken wat ze aan het doen zijn. Ze laten duidelijk weten dat ze mensen voor Jezus willen winnen, maar zijn ook heel positief en betrokken naar de jongeren. “De jongeren verwachten daardoor bijna dat we iets over Jezus delen, en dat maakt evangeliseren dan een stuk minder spannend.”

Beschikbaar zijn
In de podcast deelt Elmer wat het voor hem betekent om beschikbaar te zijn. “God gebruikt niet per se degenen die gekwalificeerd zijn, maar die wel willen.” Hij moedigt de luisteraars aan om de gaven en talenten die God hen heeft gegeven te gebruiken, en God te vertrouwen dat Hij verder voorziet. “God heeft zoveel mooie dingen in ons gelegd; zet dat gewoon in, Hij doet echt wel de rest!”

Meer weten over wat Elmer en Hannah doen in Portugal? Luister verder naar de podcast of lees meer over onze zendelingen op onze website.

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.