fbpx

Word zendeling

Geven

Beschikbaar zijn. En jij?

23 mrt 2023

Beschikbaar zijn. En jij?

23 mrt 2023

Onlangs is onze zendeling Elmer Verweij door Stichting Emmy uitgenodigd voor een podcast over beschikbaar zijn. Daar vertelt hij over zijn zendingswerk in Lissabon, waar hij sinds 2021 met zijn vrouw en kinderen woont. “We voelden ons al heel lang geroepen tot de zending. De vraag was niet of we zouden gaan, maar wanneer.”

Jeugd en evangelisatie
Elmer en zijn vrouw Hannah hebben een hart voor jeugd en evangelisatie en zijn betrokken bij een drietal church-plants. Ze organiseren veel activiteiten, maar hun doel daarmee is evangelisatie: “We vinden het echt belangrijk om Jezus te delen. We willen heel praktisch laten zien wie Jezus is en wat het betekent om Hem te volgen.” In de tijd die ze doorbrengen met jongeren schuiven ze niet onder stoelen of banken wat ze aan het doen zijn. Ze laten duidelijk weten dat ze mensen voor Jezus willen winnen, maar zijn ook heel positief en betrokken naar de jongeren. “De jongeren verwachten daardoor bijna dat we iets over Jezus delen, en dat maakt evangeliseren dan een stuk minder spannend.”

Beschikbaar zijn
In de podcast deelt Elmer wat het voor hem betekent om beschikbaar te zijn. “God gebruikt niet per se degenen die gekwalificeerd zijn, maar die wel willen.” Hij moedigt de luisteraars aan om de gaven en talenten die God hen heeft gegeven te gebruiken, en God te vertrouwen dat Hij verder voorziet. “God heeft zoveel mooie dingen in ons gelegd; zet dat gewoon in, Hij doet echt wel de rest!”

Meer weten over wat Elmer en Hannah doen in Portugal? Luister verder naar de podcast of lees meer over onze zendelingen op onze website.

Nieuwste berichten

De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...
Hoop in West-Afrika

Hoop in West-Afrika

In N’Zao, een dorpje in Zuid-Oost Guinee, bevindt zich een klein ziekenhuis, de Hoop ...