fbpx

Word zendeling

Geven

Bizarre racistische reactie vanwege christen-zijn

26 apr 2022

Bizarre racistische reactie vanwege christen-zijn

26 apr 2022

Hoewel zijn muziek te horen is op radio en TV in Senegal, werd zanger Bernard Cissa recent ‘een aap’ genoemd in de comments van een artikel op een bekende nieuws website. Zo maar een “nieuwsfeitje” van zendelingen Jan & Tabitha Kieviet, actief in een land waar minder dan 0,5 % van de bevolking een levende relatie met Jezus heeft. 

De president van Senegal reageert

Toen kortgeleden een geestelijk leider in een televisieprogramma fel van leer trok tegen christenen was de media vol met reactie. Zelfs de president van Senegal zag zich genoodzaakt te reageren en te benadrukken hoe belangrijk het is dat verschillende godsdiensten samen kunnen leven in zijn land. Bernard Cissa, vriend en collega van Jan Kieviet, bracht er speciaal een lied over uit en was een aantal keer te gast bij populaire televisiestations. Het feit dat Bernard uitkomt voor zijn geloof en soms tegengas geeft als christenen in een kwaad daglicht worden gesteld, wordt hem dus niet altijd in dank afgenomen!

‘Het feit dat Bernard uitkomt voor zijn geloof en soms tegengas geeft als christenen in een kwaad daglicht worden gesteld, wordt hem dus niet altijd in dank afgenomen!’

Het eerste christelijke tv-station

Het is belangrijk dat christenen zich laten horen in de media. Er zijn veel vooroordelen en mensen weten niet precies wat christenen nu echt geloven. Door hier uitleg over te geven ontstaat er meer begrip. Afgelopen maand openden Jan & Bernard het eerste christelijk tv-station van Senegal. Dit is een geweldige kans om op een duidelijke wijze het Evangelie te presenteren. De zender heet Yakaar TV en is al te volgen via internet, kabeltelevisie in Dakar en internationaal via Astv. Er wordt momenteel hard gewerkt aan allerlei programma’s, zoals een nieuwsitem, een programma over muziek en bijbelonderwijs.

Nieuwste berichten

Zendelingen Liem en Ha evangeliseren bij de kapper in Tsjechië

Zendelingen Liem en Ha evangeliseren bij de kapper in Tsjechië

Evangeliseren, Bijbelstudies, preken, discipelen, trainingen geven en ga zo maar ...
Gezocht: 6 persoons auto tijdens werkverlof

Gezocht: 6 persoons auto tijdens werkverlof

Dit is hoe jij zendelingen Peter & Annie Verhoef uit Portugal kunt helpen! Voor ...
Jongerengroep op missiereis naar Portugal

Jongerengroep op missiereis naar Portugal

Deze jongerengroep van Baptistengemeente Dordrecht gaat komende zomer op missireis! ...
Opgepakt in Azië vanwege christelijk kinderkamp

Opgepakt in Azië vanwege christelijk kinderkamp

CAMA zendelingen Mark en BIbi Hollander: 'Een groep kinderen was aan het buiten ...