fbpx

Word zendeling

Geven

CAMA kerk in Guinee in brand gestoken – Vervolging in West-Afrika neemt toe

7 apr 2002

CAMA kerk met kruis op gevel en duidelijke brandplekken

CAMA kerk in Guinee in brand gestoken – Vervolging in West-Afrika neemt toe

7 apr 2002

Niet alleen is West-Afrika op dit moment getroffen door Corona. Ook één van de grootste Evangelische CAMA kerken in Guinee is afgelopen maand in brand gestoken, nadat de politieke en etnische spanningen zijn opgelopen. We zijn erg verdrietig en geschokt dat dit gebeurt.

85 % van de bevolking is moslim

Guinee is een westkustland in West-Afrika en wordt begrensd door Senegal, Mali, Guinee-Bissau, Sierra Leona, Liberia en Ivoorkust. Met ongeveer 12.5 miljoen mensen werd Guinee in 1891 een Franse kolonie en werd het onafhankelijk in 1958. De belangrijkste religie is de islam (85 %), met ongeveer 8 % christenen en 7 % volgelingen van traditionele Afrikaanse religies.

63 doden

Hoewel het Guinese Secretariaat voor Religieuze Zaken betere relaties tussen religieuze denominaties heeft bevorderd en de interetnische spanningen heeft verminderd, bestaan er nog steeds conflicten met religieuze en etnische conflicten. Toch waren de recente conflicten erg heftig. Ooggetuigen vertelden dat tijdens de rellen ten minste 63 doden geteld zijn in het mortuarium. Niet alleen de kerken leiden er onder. Ook moskeeën zijn aangevallen.

CAMA-kerk voor 2e keer in brand gestoken

De CAMA-kerk in Dorota is op 22 maart 2020 in brand gezet. De kerk was in 2013 ook al eens verbrand. En in 2014 weer opgebouwd door trouwe kerkleden. Bij deze rampzalige gebeurtenis verloren veel CAMA-kerkleden hun huis. De kerk heeft nu ongeveer 600 leden en is al meer dan 30 jaar oud.

Compleet verwoeste CAMA kerk Guinee, alleen buitenmuren staan nog overeind, dank is eraf

Nederlandse zendelingen vragen gebed

Ook onze Nederlandse CAMA-zendelingen merken dat de situatie in het land veranderd. De vervolging neemt steeds meer toe. Ze zijn geschokt door de recente ontwikkelingen. Vanuit ons kantoor in Nederland zijn we erg onder de indruk van de vastberadenheid en vertrouwen in Jezus van de zendelingen. Ze staan letterlijk in de frontlinie van de gevechten die er nu plaatsvinden. Willen jullie bidden voor bescherming van de zendelingen? Maar vooral ook dat Jezus’ vrede toeneemt? Wij geloven dat met God niets onmogelijk is!

Nieuwste berichten

Zendelingen op TV bij EO Metterdaad

Zendelingen op TV bij EO Metterdaad

Anco & Ewien en Jan & Tabitha hebben een indrukwekkend verhaal te vertellen.
Zendeling zijn in het Midden-Oosten

Zendeling zijn in het Midden-Oosten

Hoe is het eigenlijk om zendeling te zijn in het Midden-Oosten? Waarom kun je dan ...
Wij hebben gewonnen!

Wij hebben gewonnen!

Misschien vraag je je af waarom we juist déze titel hebben gekozen voor de Pionier. ...
Terreur leidt tot 189 keuzes voor Jezus

Terreur leidt tot 189 keuzes voor Jezus

In West-Afrika werkt CAMA samen om tastbare hulp en eeuwige hoop te bieden aan ...