fbpx

Word zendeling

Geven

CAMA zendeling Agaath Bakker terug in Nederland

13 jun 2019

Zendeling Agaath samen met twee kinderen uit Guinee voor blauwe muur zittend

CAMA zendeling Agaath Bakker terug in Nederland

13 jun 2019

Agaath Bakker is afgelopen maand terug in Nederland gekomen. Begin 2013 is Agaath zendeling geworden in Guinee, maar zal de komende tijd in Nederland zijn.

Ongeveer zes jaar geleden vertrok Agaath naar Guinee om als verpleegkundige aan de slag te gaan in de Hoop Kliniek. Daarvoor leerde ze Frans in Frankrijk, zodat ze goed voorbereid zou zijn. Ze heeft de afgelopen jaren hard gewerkt in de zorg in de kliniek en met het trainen van lokale verpleegkundigen. Zo was zij ook de initiator van de “voorlichting teams” die dorpen ingaan om voorlichting te geven en waar nodig door te verwijzen naar de Hoop Kliniek.

Tientallen mensen tot geloof gekomen

Agaath is van enorme waarde geweest in Guinee. Niet alleen op medisch vlak, maar juist ook op het gebied van het verspreiden van het Evangelie. Ze heeft voor honderden mensen mogen bidden, die nog nooit over Jezus gehoord hadden. Tientallen mensen kwamen de afgelopen jaren tot geloof!

Hoogten en diepten

Eén van de hoogtepunten is dat Agaath een gezin tot Jezus heeft mogen zien komen. Het kindje van dit gezin was in het ziekenhuis en door de nazorg is het gezin tot geloof gekomen. Ook kende Agaath dieptepunten, waaronder een zwaar auto-ongeluk waar ze op wonderbaarlijke wijze een grote val in het ravijn overleefde. Het is werkelijk een wonder dat zij en haar medepassagiers hier levend vanaf zijn gekomen.

En nu

Gelukkig blijft Agaath Bakker betrokken bij CAMA Zending. We zijn in gesprek over hoe ze betrokken kan blijven in Hoop Kliniek, door bezoeken daar of als ambassadeur in Nederland. Later zullen we jullie hier meer over vertellen. Willen jullie voor Agaath bidden, nu ze op zoek is naar een baan als verpleegkundige in Nederland?

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...