fbpx

Word zendeling

Geven

CAMA zendeling Maaike ‘Ik houd van je Hiba, maar God houdt nog veel meer van je!’

4 apr 2019

Getuigenis lachende jonge vrouw met spijkerjasje

CAMA zendeling Maaike ‘Ik houd van je Hiba, maar God houdt nog veel meer van je!’

4 apr 2019

In 2011 ging CAMA zendeling Maaike voor het eerst op bezoek bij het centrum ter bescherming van meisjes tussen de 10 en 18 jaar. In deze instelling voor meisjes die zo’n beroerde thuissituatie hebben dat ze uit huis worden geplaatst ontmoette ze Hiba.

Hiba’s moeder verdiende geld met prostitutie in het kleine kamertje waar zij en haar moeder woonden. Niet bepaald goede leefomstandigheden voor een kind van elf jaar.

‘Ik houd van je Hiba, maar God houdt nog veel meer van je!’

Al snel ontdekte Hiba in één van de gesprekken met Maaike dat zij geen moslim was. Dat vond ze toch wel heel erg. Elke keer als ze daarna Maake zag maakte ze een gebaar van het kruis en zei de woorden ‘heel slecht’. Ik antwoorde elke keer: ‘Ik houd van je Hiba, maar God houdt nog veel meer van je!’

Inmiddels zijn we acht jaar verder en woont Hiba  in het halfway huis. Als meisjes 18 jaar zijn moeten ze uit het centrum. Maar als ze geen familie hebben die voor ze kan zorgen dan bieden Maakie en Jaap ze plaats in het halfway huis. Een opvang huis dat ze hebben opgericht in 2018. Ze helpen de meisjes dan op weg naar een zelfstandig leven. Uiteraard vinden er veel gesprekken plaats, en vaak ook over het geloof!

Zo ook met Hiba. Afgelopen november vroeg Hiba of ze een keer alleen mocht langskomen bij Maaike en nog maar een minuut in huis stelde ze de vraag: ‘Maaike, leg me nu eens uit hoe het zit met het verhaal van het kruis.’ Maaike kon haar het hele Evangelie vertellen en ze was één en al oor! Daarna hebben ze samen de Jezus film gekeken.

‘Hiba is nu al de derde in het halfway huis die deze keuze heeft gemaakt!’

Hiba heeft er daarna nog drie maanden over moeten nadenken, maar uiteindelijk heeft ze de beslissing genomen om christen te worden! Hiba is nu al de derde in het halfway huis die deze keuze heeft gemaakt!

Nieuwste berichten

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

Samen Jezus zichtbaar maken waar Hij niet of nauwelijks gezien wordt. Het raakt ons ...
Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

“Er zijn meer mensen die in ziekenhuizen komen dan naar de kerk gaan.” Dokter ...
Kom eens kijken in mijn tuin

Kom eens kijken in mijn tuin

‘Kom eens kijken in mijn tuin’, zei God een aantal jaar geleden tegen een voormalig ...
Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Na twaalf jaar zendingsdienst in Portugal zijn Peter en Annie Verhoef met hun vier ...