fbpx

Word zendeling

Geven

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

9 nov 2023

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

9 nov 2023

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan de handen ineen om komende zomer zoveel mogelijk vluchtelingenkinderen in Italië een onvergetelijke zomer te bezorgen. Hiervoor worden jongeren gezocht die een week van hun zomervakantie willen geven.

Jaarlijks arriveren er grote aantallen vluchtelingen in Italië. Christelijke organisaties bekommeren zich om het lot van deze mensen en laten Jezus’ liefde zien door hulp te bieden waar mogelijk. Eén van deze organisaties organiseert jaarlijks zomerweken voor vluchtelingenkinderen en kinderen van Italiaanse gezinnen die zich geen vakantie kunnen permitteren. Er is plek voor wel 300 kinderen per week, maar leiding is er meestal voor slechts 100 kinderen. Daar kan verandering in worden gebracht.

Er worden jongeren gezocht die willen dienen door een week naar Italië te komen in de zomer van 2024 om zoveel mogelijk kinderen te kunnen ontvangen. Jongeren die kunnen voetballen, volleyballen of basketballen. Jongeren die kunnen zingen, een instrument kunnen bespelen of creatief aan de slag willen met de kinderen. Jongeren die Engelse lessen en persoonlijke aandacht aan deze kinderen kunnen geven. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om impact te hebben en om van directe betekenis te zijn voor de kinderen.

Het zomerkamp wordt georganiseerd in de buurt van Como (Italië) en wordt mogelijk gemaakt door christelijke vrijwilligers. Verreweg de meeste kinderen die deelnemen hebben geen christelijke achtergrond. Tijdens de zomerweken is er veel sport, muziek en leuke activiteiten. Maar ook komen er diverse onderwerpen – relevant voor kinderen en in overeenstemming met Bijbelse principes en waarden – aan bod.

Jongeren die willen helpen, die willen delen vanuit hun eigen overvloed om zoveel mogelijk vluchtelingenkinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen, worden uitgedaagd om mee te gaan. De reis wordt georganiseerd door CAMA Zending en LIFE Tienerevent en vindt plaats van 12 t/m 20 juli 2024. In de aanloop naar het zomerkamp komt de groep een aantal keer samen om elkaar te leren kennen en voor een stukje training en toerusting, zodat deelnemers goed voorbereid naar Italië vertrekken. Er zijn ook mogelijkheden om als bestaande jongerengroep mee te gaan.

Kijk voor alle informatie op www.camazending.nl/zomerweek

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...