fbpx

Word zendeling

Geven

CAMA Zending richt Noodfonds Corona Senegal op

31 mrt 2020

Zending Corona Noodfonds vrouw staat te wachten op hulp

CAMA Zending richt Noodfonds Corona Senegal op

31 mrt 2020

Samen met vier Nederlandse zendingsechtparen in Senegal heeft  CAMA Zending het Noodfonds Corona Senegal opgericht. Senegal staat op dit moment nog aan het begin van de crisis. Maar de impact op het gezondheidssysteem, de economie en het sociale leven zal enorm zijn. CAMA Zending wil haar werkers en de lokale bevolking klaar maken om in Jezus’ naam hulp en steun te bieden.

Zendeling en arts Tabitha luidt de noodklok

Tabitha Kieviet, CAMA zendeling en arts in Senegal, luidt de noodklok vanwege de medische situatie. ‘Als de Corona-uitbraak zich net zo snel verspreidt in Senegal als in Europa, dan is er in landen als Senegal een grote kans dat het gezondheidssysteem de epidemie niet aankan.’

Zendeling Tabitha Kieviet in Ziekenhuis Senegal

Samen met haar medische team probeert Tabitha de klinieken en ziekenhuizen in Senegal voor te bereiden. Er worden trainingen gegeven, ze doen triage en er worden isolatiezalen ingericht voor eventuele patiënten.

Jezus brengen en medische hulp geven gaan hand in hand

CAMA Zending is niet voor niets in Senegal, aldus Boudewijn van Schoonhoven (directeur CAMA Zending). ‘Samen met een geweldig team van Nederlandse en internationale zendelingen maken we een verschil. Maar liefst 95 % van de inwoners is moslim. Ik ben geïnspireerd door de uitspraak van onze zendeling Jan Kieviet. Hij vertelde dat het op dit moment onmogelijk is om medische hulp te geven zonder Jezus te brengen. Maar het is net zo goed onmogelijk is om Jezus te verkondigen zonder medische zorg te verlenen. Dat is waar wij voor staan.’

Coronanoodfonds-in-Senegal

Vijfentwintigduizend euro

Samen met het team bereidt CAMA Zending zich voor op het ergste scenario. Er is geld nodig voor de simpelste dingen: handschoenen, mondkapjes, ziekenhuiscontroles, zuurstofflessen. Maar ook reiskosten, patiënten transport, ondersteuning bij inkomstenderving vanwege Corona en ondersteuning van de lokale kerk. In totaal hoopt CAMA Zending minstens €25.000 op te halen. Giften kunnen worden overgemaakt via de projectpagina van het noodfonds of via NL76 ABNA 0484 6740 48  t.n.v. Stichting CAMA Zending o.v.v. ‘Noodfonds Corona Senegal’.

Nieuwste berichten

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Bron: Christelijk Nieuws In een aflevering van RD ‘Uit of Thuis’ vertellen Peter ...
De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...