fbpx

Word zendeling

Geven

CAMA Zending richt Noodfonds Corona Senegal op

31 mrt 2020

Zending Corona Noodfonds vrouw staat te wachten op hulp

CAMA Zending richt Noodfonds Corona Senegal op

31 mrt 2020

Samen met vier Nederlandse zendingsechtparen in Senegal heeft  CAMA Zending het Noodfonds Corona Senegal opgericht. Senegal staat op dit moment nog aan het begin van de crisis. Maar de impact op het gezondheidssysteem, de economie en het sociale leven zal enorm zijn. CAMA Zending wil haar werkers en de lokale bevolking klaar maken om in Jezus’ naam hulp en steun te bieden.

Zendeling en arts Tabitha luidt de noodklok

Tabitha Kieviet, CAMA zendeling en arts in Senegal, luidt de noodklok vanwege de medische situatie. ‘Als de Corona-uitbraak zich net zo snel verspreidt in Senegal als in Europa, dan is er in landen als Senegal een grote kans dat het gezondheidssysteem de epidemie niet aankan.’

Zendeling Tabitha Kieviet in Ziekenhuis Senegal

Samen met haar medische team probeert Tabitha de klinieken en ziekenhuizen in Senegal voor te bereiden. Er worden trainingen gegeven, ze doen triage en er worden isolatiezalen ingericht voor eventuele patiënten.

Jezus brengen en medische hulp geven gaan hand in hand

CAMA Zending is niet voor niets in Senegal, aldus Boudewijn van Schoonhoven (directeur CAMA Zending). ‘Samen met een geweldig team van Nederlandse en internationale zendelingen maken we een verschil. Maar liefst 95 % van de inwoners is moslim. Ik ben geïnspireerd door de uitspraak van onze zendeling Jan Kieviet. Hij vertelde dat het op dit moment onmogelijk is om medische hulp te geven zonder Jezus te brengen. Maar het is net zo goed onmogelijk is om Jezus te verkondigen zonder medische zorg te verlenen. Dat is waar wij voor staan.’

Coronanoodfonds-in-Senegal

Vijfentwintigduizend euro

Samen met het team bereidt CAMA Zending zich voor op het ergste scenario. Er is geld nodig voor de simpelste dingen: handschoenen, mondkapjes, ziekenhuiscontroles, zuurstofflessen. Maar ook reiskosten, patiënten transport, ondersteuning bij inkomstenderving vanwege Corona en ondersteuning van de lokale kerk. In totaal hoopt CAMA Zending minstens €25.000 op te halen. Giften kunnen worden overgemaakt via de projectpagina van het noodfonds of via NL76 ABNA 0484 6740 48  t.n.v. Stichting CAMA Zending o.v.v. ‘Noodfonds Corona Senegal’.

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.