Project omschrijving

Hoewel Arjo en Adrie na 35 jaar met pensioen zijn, zijn ze nog steeds actief op het zendingsveld! Arjo en Adrie zijn  actief op het gebied van bouwprojecten en  opbouw van gezondheidszorg in landen waar dat het meest nodig is. Ze willen aansluiten op bestaande initiatieven en daaraan meebouwen. Duurzame impact is een kerndoel.

Arjo begeleidt bouwprojecten en Adrie is verpleegkundige.

Ze werken projectmatig, begeleiden teams en geven trainingen. Ze werken dus vooral samen met veel verschillende mensen op verschillende plaatsen, vanuit projectteams. De projectteams bestaan uit medische en niet-medische vrijwilligers die samenwerken met lokale professionals.

Compassie is geïntegreerd in alles wat ze doen. Jezus zelf was het meest volmaakte voorbeeld van zelfopofferende liefde en compassie. Dat willen ze weerspiegelen door de handen en voeten van God te zijn.

Van 1985 – 2003  hebben ze achttien jaar in Burkina Faso gewerkt waarvan dertien jaar op de Poundou Bijbelschool.

Van 2003 – 2006 waren Arjo en Adrie beiden consultants voor projecten van CAMA Services in de Balkanlanden.

In het najaar van 2006 zijn ze teruggekeerd naar Nederland. Adrie heeft daarna in de zorg gewerkt, tot aan haar pensioen op een locatie voor mensen met een beperking.

Vanaf 2011 – 2016 heeft Arjo meegewerkt aan een ziekenhuisproject in Burkina Faso.

Vanaf januari 2017, nadat Arjo en Adrie met pensioen zijn gegaan,  zetten ze zich samen in voor verschillende projecten in Afrika van CAMA Zending. Ze zijn afwisselend een aantal maanden in Afrika en in Nederland.

In Gabon hebben ze meegeholpen aan de bouw van een ogenkliniek in Bongolo. Dit werk werd in het voorjaar 2018 opgeleverd

Momenteel richten ze zich op het ziekenhuisproject van de Hoop Kliniek in Guinee. Er moet veel gebouwd worden en Adrie zal meewerken aan de opleiding voor verpleegkundigen.

Werkzaam: Afrika
Vertrokken: 1985
Focus: Bouwprojecten en Medisch werk

Eenmalig

Maandelijks