Project Description

Fedde en Afke van der Meulen
Jordanië

Geven

Fedde en Afke van der Meulen zijn al jaren lang reisleiders van korte zendingsreizen. De afgelopen twee jaren zijn ze actief geweest in Jordanië. Ze werken daar vanuit de CAMA kerk van Jordanië voor de vele Syrische vluchtelingen. Hoewel ze tot nu toe steeds relatief kort in Jordanië zijn geweest gaat daar in 2019 verandering in komen. Vanaf de tweede helft van 2019 plannen ze fulltime en voor de langetermijn te verhuizen naar Jordanië.

Al zolang ze getrouwd zijn hebben ze als echtpaar een zendingsverlangen. Vanaf het begin van hun huwelijk zijn ze bezig geweest met short-term reizen. In eerste instantie was dit via een andere organisatie, maar de laatste jaren was dit via CAMA in Jordanië. Toen ze voor het eerst in 2015 in Mafraq aankwamen en daar gingen ontdekken hoe God de gemeente gebruikte voor het uitgaan naar de Syrische vluchtelingen, zagen ze al hoe hun ervaringen, opleidingen en werkzaamheden “samenkwamen” op deze plaats. De puzzelstukjes vielen als het ware in elkaar. Hier werd het verlangen geboren om in dit deel van de wereld actief te worden. De liefde die in Fedde en Afke gegroeid is voor dit volk ervaren zij als komende van God.

Als eerste stap starten Fedde en Afke met de opleiding Missionair Werk van het Evangelisch College. Het is een pittige studie, die veel van hun vrije tijd zal vergen, maar ze zien er enorm naar uit.

Werkzaam: Jordanië
Focus: Vluchtelingen

WEBSITE