Project omschrijving

 Gemeentestichting
Turkije

Geven

Help de jonge gemeente in Turkije

In samenwerking met de ABC Gemeenten  en de Unie van Baptistengemeenten is Turkije in 2018 het land van het jaar geworden. Op dit moment zijn er ongeveer 55 miljoen etnische Turken, maar slechts 5.000 christenen. Hiermee zijn de Turken één van de minst bereikte volken wereldwijd. Door middel van gemeentestichting willen we hier verandering in brengen.

De Unie van Baptistengemeenten en ABC Gemeenten zijn bezig in een proces van intensieve samenwerking. Via de internationale verbindingen zijn er directe contacten met een aantal recent gestarte Turkse gemeenten. Deze gemeenten hebben het zwaar, vanwege de ingewikkelde situatie waar het land zich in bevindt. Toch houdt de Turkse gemeente vast aan God. Zij hebben als speerpunt om nieuwe gemeenten te stichten en zo het getuigenis van Jezus te laten klinken in Turkije.  Daarin ligt veel werk: training van leiders, het discipelen van mensen, uitreiken naar de jeugd en werk onder vluchtelingen.

Helpt u ons mee om dit mogelijk te maken? Wilt u de jonge gemeenten in Turkije ondersteunen? Dat kan via bovenstaande knop “geven” o.v.v. “Gemeentestichting Turkije”.

Samenwerking: ABC Gemeenten en Unie van Baptistengemeenten
Sponsoring voor: Ondersteuning jonge Turkse kerk, gemeentestichting, training, discipelschap, vluchtelingenwerk