Project omschrijving

 Hoop Kliniek
Guinee

Geven

Help mee voor zonne-energie in de Hoop Kliniek

Hoop Kliniek is een initiatief van een zendeling (Jon Erickson) en zijn Guineese collega (Moise Mamy). God gaf hen de visie voor de bouw van een gezondheidscentrum dat betaalbaar is voor iedereen. In 2001 werd met de bouw van deze kliniek begonnen.

‘Onze visie is: Hoop Kliniek bestaat om Gods liefde uit te dragen via levensstijl en verbale proclamatie van het Evangelie door middel van  goede, zorgzame medische zorg en gemeenschapsontwikkeling.’

Hoop Kliniek is een medisch centrum dat in het zuid-oosten van Guinee in het dorpje N’zao. Hoop Kliniek behandelt in de polikliniek + 1.500 patiënten per maand. Er zijn vier gebouwen, kamers voor het verblijf van patiënten (22 bedden), behandelkamer voor tandheelkunde, kantoren, ontmoetingsruimte, zes spreekkamers, apotheek, loket om te betalen, laboratorium, twee operatiekamers met één uitslaapkamer, sterilisatieafdeling en een röntgenkamer.

Het heeft als doel om de allerarmsten mensen in deze regio medische hulp te bieden.

De lokale CAMA kerk in N’zao heeft 10 jaar geleden een zendeling (van de manon ethnie)  gezonden om onder de Kono-bevolkingsgroep (moslim en animisme) het Evangelie te brengen. Er zijn al vier kerken gesticht! Met het opzetten van een gezondheidskliniek wil Hoop kliniek op praktische wijze het Evangelie verkondigen.

Hoop Kliniek draait zelfstandig en is voor zijn inkomsten afhankelijk van de betalingen door patiënten. Om voor hen de zorg betaalbaar te houden is voor de aanschaf van apparatuur en voor bouwprojecten hulp van buiten af nodig.

Samenwerking: EO Metterdaad
Sponsoring voor: Zonne-energie

Goede zorg kan alleen met een goede stroomvoorziening. Die is er nu niet. Geef daarom zodat er zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden. Stromend water en elektriciteit zijn onontbeerlijk om goede medische zorg te leveren. Hiervoor is zonne-energie nodig. Helpt u mee om dit mogelijk maken? Klik dan op de knop om te doneren of lees meer op de website van Hoop Kliniek.

WEBSITE