Project omschrijving

Senegal Krediet Fonds

In Senegal, West-Afrika, is de kerk klein. Om Jezus te kunnen volgen geven mensen veel op. Familie neemt afstand. Vaak volgt ontslag of gaan carrièrekansen in rook op. Mensen blijven alleen achter. De leiders van de gemeenten staan voor een zware opgave. Geestelijke zorg voor de nieuwe gelovigen, terwijl ze zelf ook moeite hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

​Het Senegal Krediet Fonds wil dankzij een persoonlijke aanpak christenen (bij voorkeur leiders) de mogelijkheid geven om hun eigen kleine bedrijf op te zetten. De resultaten hiervan zijn niet alleen economisch, maar leiden ook tot sociale en geestelijke transformatie. De betrokkene krijgt een bredere invloed in de gemeenschap, zijn contacten breiden zich uit en zijn getuigenis is zichtbaar gedurende de hele week. Zo kan hij zijn geloof elke dag uitdragen bij iedere ontmoeting in zijn werk en in de gemeenschap.

​Uitgekeerde investeringen worden door de ontvanger via een vooraf afgesproken plan terugbetaald aan het fonds. Het teruggekregen geld komt weer ter beschikking voor nieuwe projecten.

Help christenen in Senegal een gezond financieel bestaan op te bouwen. Doet u mee?

Eenmalig

Maandelijks

CAMA Zending Senegal

​Cama werkt sinds 2006 in Senegal, in 2012 sloten de eerste Nederlanders bij het team aan. Door de jaren heen zijn er goede banden met de lokale kerk ontstaan.

​De financiële instabiliteit van de kerk was al snel een aandachtspunt, maar tijdens de Corona crisis werd ons pas echt duidelijk hoe groot dit probleem is. De leiders van de christelijke gemeenschap, die we in deze crisis zo hard nodig hebben, blijken zelf ook zodanige financiële zorgen te hebben dat er amper ruimte overblijft om anderen bij te staan. Vanuit deze ervaring willen we onze kennis en relaties inzetten om via het Senegal Krediet Fonds leiders te helpen hun eigen kleine bedrijf op te zetten.

Wie wij zijn 

Wij zijn Jan en Tabitha Kieviet en Jowan en Lieneke. Met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor het Senegal Krediet Fonds.

De familie Kieviet
Jan houdt zich bezig met discipelschapstrainingen en het uitvoeren en ondersteunen van evangelisatie-activiteiten.
Tabitha werkt als tropenarts op verschillende plekken in Senegal en vervult belangrijke posten in verschillende (medische) besturen.

De familie van Jowan en Lieneke
Jowan werkt met leiders en ondernemers aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Lieneke draagt zorg voor de kinderen en is op een vaste dag als vrijwilligster in een lokaal ziekenhuis te vinden.

​‘Geef een man een vis en je hebt hem voor een dag te eten gegeven. Leer een man vissen en je hebt hem een leven lang gevoed.’ – Auteur onbekend.

​‘Leer een christen een visbedrijf op te zetten; en je voedt hem niet alleen voor een leven lang, maar brengt ook positieve verandering voor zijn familie en de gemeenschap.’ – een lid van de BMIG *

* Biblical Models of Transformation Through Business Practices Issue Group (BMIG) richt zich op het ontwikkelen van een Bijbels verantwoord en praktisch begrip van zaken doen.