Project omschrijving

 Voeding en vitaminen
Syrische vluchtelingen

Geven

Besteed je vuurwerkbudget dit jaar aan voedselbonnen voor Syrische vluchtelingen!

Warm worden we ontvangen in het jonge Syrische gezin. Het meegebrachte voedselpakket, wordt dankbaar in ontvangst genomen. De jonge vader is op dit moment zonder baan. Hij werkte in een vluchtelingenkamp zo’n 20 kilometer verderop. Het oudste zoontje heeft longproblemen en is dus kwetsbaar voor het COVID virus. Daarnaast gaat het grootste deel van het salaris al op aan bus kosten om van en naar het werk te komen. Daarom blijft hij nu thuis. Geen inkomsten betekent ook bijna geen geld om eten te kopen. Gisteren hebben ze een portie rijst gekregen van een van de buren en voor vandaag is er geen eten. Als verhoring op hun gebed komen wij langs met eten voor de komende dagen. “Jullie hebben punten gescoord bij God wanneer jullie later in de hemel komen”. We mogen getuigen dat bij de God die wij dienen, we geen punten kunnen en hoeven te scoren. Deze God houdt van hen en vanuit die liefde zijn we bij hen gekomen.

In Arabië staat de winter voor de deur. Vele Syrische vluchtelingen opgevangen in vluchtelingenkampen of in de steden gaan een koude periode van ontberingen tegemoet. Daar bovenop ligt nu de dreiging van Corona.

Zendelingen Frans en Anna willen een speciale winteractie houden voor de vluchtelingen in hun woonplaats, door ze met behulp van alle vrijwilligers ter plaatse voedselbonnen aan te bieden. Goede voeding en vitaminen voor een betere weerstand tegen corona evenals een hart onder de riem in dit moeilijke jaargetijde.

Ook in Arabië zijn in verband met Corona verschillende beperkende maatregelen genomen. In de weekenden zitten gezinnen verplicht in lockdown en veel dagloners hebben door de maatregelen geen werk en dus geen inkomsten. Veel gezinnen leven voornamelijk op brood en water.

Om meer kleur en smaak te geven aan het leven van de Syrische vluchtelingen deze winter wordt jouw steun gevraagd!

Concreet kun je bijdragen door een of meerdere van de volgende voedselbonnen te bekostigen.

Met een voedselbon kan een gezin ongeveer 2 weken eten.

  • 25 euro voedselbon voor 1 gezin
  • 50 euro voedselbonnen voor 2 gezinnen
  • 100 euro voedselbonnen voor 4 gezinnen
  • ander bedrag

Help jij mee om gezondheid van de Syrische vluchtelingen te versterken?!