fbpx

Word zendeling

Geven

Corona-update: gebed is nog steeds (hard!) nodig

23 apr 2020

Zending dringend gebedsverzoek biddende handen

Corona-update: gebed is nog steeds (hard!) nodig

23 apr 2020

Afgelopen maand riepen we op om dringend te bidden voor de zendelingen. Helaas was dit (en is dit nog steeds) hard nodig. Bedankt dat jullie zo massaal gereageerd hebben en betrokkenheid getoond hebben. Zonder mensen die voor ons bidden en betrokken zijn op ons zendingswerk kunnen wij niet doen wat we nu doen. Bedankt, ook namens alle CAMA zendelingen!

Er is een heel aantal positieve ontwikkelingen, maar de situatie op het zendingsveld blijft zorgwekkend. Hier onder geven we een update van de huidige situatie. Helaas kunnen we vanwege veiligheidsredenen niet alle berichten en details delen. Maar gelukkig wel van een aantal mensen.

Zendelingen algemeen (1)

Een aantal zendelingen is teruggekomen naar Nederland. Het is niet makkelijk om onverwachts en onder druk afscheid te nemen. Het kan gemakkelijk het gevoel geven dat je de ander in de steek laat. Ook is het onzeker wanneer deze zendelingen weer terug kunnen.

Zendelingen in Azië

Deze zendeling zit vast in een gesloten land in Azië. Er zijn zorgen rondom veiligheid en gezin waardoor deze persoon soms nachten wakker ligt.

Zendeling in Afrika

Deze persoon zit vast in een gesloten land in West-Afrika. Recentelijk was er een terroristische aanslag erg dichtbij deze zendeling. De situatie in dit land blijft zorgwekkend. Vorige week deden we een dringende gebedsoproep.

Zendelingen in Indonesië

Zendelingen Peter en Annemarie Dekker kunnen hun huis niet uit vanwege astmatische klachten. We schreven hier eerder een bericht over.

Zendelingen algemeen (2)

Op dit moment zijn er meerdere nieuwe zendelingen die graag naar het zendingsveld willen. Door Corona worden de uitzenddatums steeds meer uitgesteld. Dit levert allerlei uitdagingen en problemen op. Zo is het moeilijk om de fondsenwerving op gang te krijgen en vraagt het veel flexibiliteit van de nieuwe zendelingen.

Hoop kliniek Guinee

Hope Kliniek in Guinee heeft eerder al een belangrijke rol gespeeld bij de Ebola-crisis. Op dit moment wordt hard gewerkt om ook in de Corona-crisis zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen.

Partnergemeente in Van, Turkije

Ongeveer 20 gezinnen van de 90 kerkleden zijn werkloos door de Coronacrisis. Omdat zij als vluchteling in Turkije wonen krijgen zij geen overheidssteun. Samen met de ABC- en Unie-gemeenten doen we een oproep (zie video) om financieel te ondersteunen.

Zendelingen in medische beroepen

Meerdere zendelingen in medische beroepen hebben soms direct contact met Coronapatiënten. Of komen in ziekenhuizen/medische posten waar deze patiënten aanwezig zijn. Onder andere Tabitha Kieviet speelt een belangrijke rol in verschillende ziekenhuizen in Senegal. Ook hier schreven we recent een bericht over. We hebben overigens een Noodfonds Corona Senegal opgericht om betere ondersteuning te kunnen bieden.

Zendelingen in Spanje

We horen van onze zendelingen in Spanje dat de situatie heftig is. Er zijn veel mensen besmet geraakt en overleden. Het vergt energie om mensen te bezoeken, bemoedigen en er voor ze te zijn. Tegelijkertijd zijn we dankbaar dat er nieuwe kansen zijn om het Evangelie te delen.

Zendelingen in Suriname

Niet iedereen heeft door hoe gevaarlijk Corona is. Diep in de jungle van Suriname vinden inwoners het lastig om zich te houden aan de door de overheid gestelde regels. Als in het dorpje, veraf van de bewoonde wereld, Corona uitbreekt is het ziekenhuis ver weg.

Urgent: blijf bidden

Vanuit Nederland hebben we dagelijks contact met zendelingen om met ze te overleggen. Bidden jullie met ons mee?

Gebedsverzoek Corona zending

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...