fbpx

Word zendeling

Geven

‘Dankbaar voor Mercy Ships’

28 apr 2022

Zendeling Tabitha Kieviet in Senegal

‘Dankbaar voor Mercy Ships’

28 apr 2022

In Nederland is het veel mensen niet ongemerkt voorbijgegaan: Mercy Ships heeft er een gloednieuwe ziekenhuisboot bij en hij is onderweg naar Senegal! Ze komen om hun werk, dat bij aankomst in Senegal in 2019 begon, af te maken. Tabitha Kieviet heeft nauw samengewerkt met Mercy Ships zodat hun werk ook voor de lange termijn impact zal hebben.

Geen toegang tot medische zorg

Met name door trainingen in het netwerk van christelijke klinieken en een partnership met het enige missieziekenhuis. In Senegal hebben veel mensen geen toegang tot chirurgie en de operaties die ze uitvoeren zijn levens veranderend. Dat mocht Tabitha van dichtbij meemaken toen het schip twee jaar geleden vanwege corona onverwachts moest vertrekken en een deel van hun patiënten naar haar kliniek werd overgeplaatst.

De kliniek in Noord Senegal waar Tabitha werkt was nog geen jaar daarvoor verhuisd naar de nieuwbouw met 2 grote patiënten zalen: een voor mannen en voor vrouwen. Aan het begin van de coronacrisis lagen deze ineens vol met patiënten van de vertrokken Mercy Ships.

Sheick (9) & Aisha

Zo ook Sheick van 9 jaar: vanwege brandwonden als klein kind die niet goed behandeld waren was zijn arm vastgegroeid op een manier dat hij zijn arme en hand niet meer kon bewegen. Dankzij de operatie kon hij zijn arm weer gebruiken. Zes weken bleef hij bij ons voor wondzorg en fysiotherapie.

Aisha had een totaal vervormd gezicht vanwege een huid bacterie, een ziekte die noma heet. Na de operatie was haar gelaat weer beter in vorm en durfde ze voor het eerst weer onder de mensen te komen.

Ondersteuning

Onze collega’s va Mercy Ships hebben ook ons netwerk va christelijke klinieken ondersteund door medische trainingen, o.a. tijdens de jaarlijkse conferentie, betrokkenheid bij de nursing school en een bijeenkomst voor kliniek directeuren uit het hele land. (Dit was het begin was van een landelijke samenwerking van deze klinieken.)

Ook de afgelopen periode, toe de boot niet in Senegal was, heeft het personeel contact gehouden met patiënten, en bovendien een intensieven samenwerkingsverband opgebouwd met het enige missie ziekenhuis van Senegal: Barthimee. Wekelijks stuurden ze patiënten door die daar geopereerd werden, wat een behoorlijke boost heeft gegeven aan het ziekenhuis, dat vanwege de Corona gebrek had aan patiënten en middelen.

We zijn dankbaar voor het bezoek van Mercy Ships. Het is een prachtig voorbeeld van hoe korte, projectgerichte zending een steun en boost kan zijn voor de lange termijn zending waar wij in betrokken zijn. We kijken uit naar de komende maanden, hoe er fysiek en geestelijk genezing zal komen door de operaties en projecten van Mercy Ships.

‘We kijken uit naar de komende maanden, hoe er fysiek en geestelijk genezing zal komen door de operaties en projecten van Mercy Ships.’

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...