fbpx

Word zendeling

Geven

De blik (weer) naar buiten – 3 miljard mensen hebben geen toegang tot de echte kerstboodschap

23 dec 2021

Kerst

De blik (weer) naar buiten – 3 miljard mensen hebben geen toegang tot de echte kerstboodschap

23 dec 2021

Polarisatie tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Maatregelen die opnieuw worden verlengd. Kerstnachtdiensten die niet door kunnen gaan. Discussies over de boosterprik. Uiteenlopende meningen rond het nieuwe regeerakkoord. Het houdt ons allemaal bezig…

Begrijp me goed: stuk voor stuk belangrijke thema’s. Absoluut noodzakelijk dat we in gesprek blijven met elkaar hierover. Maar, ik wil er toch graag een kanttekening bij plaatsen. Er zijn onderwerpen die minstens zo belangrijk zijn maar die op dit moment ‘even’ wat minder in de spotlights staan. Mijn voorstel: laten we deze laatste weken van het jaar de blik weer even wat meer naar buiten richten.

“Mijn voorstel: laten we deze laatste weken van het jaar de blik weer even wat meer naar buiten richten.”

En met ‘naar buiten’ doel ik in dit geval specifiek op zo’n 3 miljard mensen wereldwijd. Mensen die niet zozeer bezig zijn met het al dan niet doorgaan van kerstdiensten. Mensen die in veel gevallen zelfs niet een vaccin aangeboden hebben gekregen. Ongeacht wat je hiervan vindt – daar gaat dit niet over – betreft dit mensen die met onrecht worden geconfronteerd. We hebben het over 3 miljard mensen die geen toegang tot het evangelie hebben. Dit gaat over 3 miljard mensen die geen enkel idee hebben waar kerst werkelijk over gaat.

“Om de echte boodschap van kerst met zoveel mogelijk mensen te delen.”

De zendingsorganisatie CAMA Zending lanceerde recent de campagne ‘voor toegangsplicht’ (www.camazending.nl/toegang). De insteek van deze campagne is dat het onze gezamenlijke plicht is om zoveel mogelijk mensen toegang tot het evangelie te bieden. Om een zo groot mogelijk deel – van deze onvoorstelbaar grote groep van maar liefst 3 miljard mensen – in elk geval over het bestaan van een nieuw leven te vertellen. Om de echte boodschap van kerst met zoveel mogelijk mensen te delen. Een boodschap van hoop, een boodschap van liefde, een boodschap die samenbindt.

Hoe we ook denken, wat we ook vinden. Dit bindt ons samen. Deze verantwoordelijkheid dragen we met elkaar. Mijn voorstel: laten we de komende weken wat meer aan deze mensen denken. Laten we bidden voor degenen die de moed hebben om juist naar hen toe te gaan om het goede nieuws te delen. Dat is in veel situaties zeker niet makkelijk, daar is vaak veel – heel veel – moed voor nodig. Maar, gelukkig zijn er mensen die willen gaan. Gedreven door liefde. Liefde voor God en liefde voor mensen. Bereid om zekerheden en stelligheden op te geven.

“Gedreven door liefde. Liefde voor God en liefde voor mensen.”

In het geweld van alle meningen en alle discussies: kunnen we in deze tijd van het jaar even pas op de plaats maken? Om onze gedachten (ook) naar deze 3 miljard mensen laten gaan, die geen idee hebben van de diepe betekenis van de kerstdagen die aanstaande zijn. Kunnen we ons hier samen verantwoordelijk voor voelen? Samen achter hen gaan staan, die er alles voor over hebben om deze kerstboodschap te delen met degenen die deze boodschap anders misschien nooit zullen horen?

En mag er dan ook iets van diezelfde moed en van diezelfde liefde zichtbaar worden in Nederland? In onze eigen omgeving en op onze eigen plek? Met elkaar hebben we toch hetzelfde doel voor ogen en samen dragen we toch dezelfde verantwoordelijkheid?

Zo hebben we samen invloed en dat heeft een grote impact! Ver weg, maar zeker ook dichtbij.

Hans Borghuis
Spreker & trainer
www.hansborghuis.nl

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...