fbpx

Word zendeling

Geven

De boodschap van Jezus

11 apr 2024

De boodschap van Jezus

11 apr 2024

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze reizen een paar keer per jaar naar Italië om te ondersteunen bij de opbouw van de gemeente. Ze trekken veel op met Donato & Antonietta Di Lecce, het voorgangersechtpaar van de kerk van Verbania.

“De meeste Italianen hebben een uitgesproken mening over de kerk, al zullen ze deze niet altijd zomaar ventileren. De cultuur en de geschiedenis spelen hierbij een grote rol. Bijna iedereen weet negatieve verhalen over de katholieke kerk te vertellen en van oudsher worden andere kerken al snel als sektarisch bestempeld. Het is om veel redenen dan ook niet makkelijk om de Italianen te bereiken met het evangelie, maar onmogelijk is het zeker niet.

De kerk in Noord Italië

Zo trekken we al jaren intensief op met een evangelische gemeente in het noorden van Italië. Een kerk met een focus op het bouwen van relaties en het verstevigen van de onderlinge band. Een glasheldere boodschap over wie Jezus is, met prioriteit aan jongere generaties die ook verantwoordelijkheid (mee)dragen. Uitreikend naar mensen in nood en niet bang om het evangelie te delen met de wereld. Met regelmaat zijn er weer nieuwe mensen in de kerk. Sommigen komen terug in de zondagse diensten of vinden een plekje in een van de groepen die doordeweeks samenkomen.

De diensten op de zondagen zijn vol leven, met goede muziek en een Bijbelse, eigentijdse boodschap. Naast autochtone Italianen hebben mensen vanuit verschillende culturen hun plek in de gemeente gevonden. De wekelijkse gebedsavonden worden goed bezocht en vrienden worden gemaakt in de kleine groepen die elke week samenkomen, uiteraard wordt daarbij samen gegeten. De gemeente staat erg open voor mensen van buiten en is opvallend gastvrij, dat merken bezoekers onmiddellijk op.

Het is een relatief kleine groep mensen, nog geen 0,3 procent van de bevolking in dit gebied – de gemeente vervult een regiofunctie ook – maar met een enorme impact op hun omgeving. Ze zijn niet perfect, maar ze vallen op. Door de manier waarop ze met elkaar omgaan, door hun toewijding, hun enthousiasme en hun liefde; voor God, elkaar, en de wereld om hen heen. Zo zien de Italianen hier dat kerkzijn er ook heel anders uit kan zien.”

Zo nu en dan komt een Italiaan tot geloof en wordt gedoopt. Het is niet makkelijk om hen te bereiken, maar bij God is dit ook zeker niet onmogelijk. En elke Italiaan die Jezus gaat volgen, biedt weer nieuwe kansen voor andere Italianen om over Hem te horen en iets van Hem te ervaren.

Wil jij bijdragen aan het werk in Italië? We hebben een vacature voor kinderwerk in Milaan, kerkplanten in Toscane en ondersteuning bij een opvanghuis voor slachtoffers van seksuele uitbuiting. Ook vanuit Nederland kan je het werk daar financieel ondersteunen.

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
Vluchtelingen werk in Italië

Vluchtelingen werk in Italië

(Afbeelding van SINAI) Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...