fbpx

Word zendeling

Geven

Dit gebed bidt pasbekeerde Turkse Mohammed

15 nov 2022

Dit gebed bidt pasbekeerde Turkse Mohammed

15 nov 2022

Afgelopen week deelden we het verhaal van deze (nu ex-!) moslima. Ze kwam tot geloof via één van onze Mission Partners in het Midden-Oosten. Vandaag kregen we opnieuw een indrukwekkend getuigenis, via een andere Mission Partner in Turkije. Dit is waarom hij* nu Jezus volgt.

‘Mijn naam is Mohammed en ik studeer aan de universiteit. Al een lange tijd ben ik op zoek naar zingeving en kon ik het steeds maar niet vinden. Ik houd er niet zo van als andere mensen mij forceren bepaalde dingen te geloven, waarvan zij zelf denken dat het waar is. Het maakte me altijd oncomfortabel.’

‘Mijn familie deed dit ook. Ze volgden de Islam en waren erg actief. Ik leerde alleen maar regels en bepaalde gebruiken die voor mij totaal zinloos waren. Daarom ben ik naar het buitenland verhuisd om op zoek. Terwijl ik daar was begon ik meer en meer te lezen over andere geloven. Maar er was één geloof wat er voor mij uitsprong. Ik vond de woorden van Jezus en Zijn onderwijs bijzonder interessant en anders dan de rest. Vooral toen ik in de Bijbel las dat God niet alleen Rechter is maar ook Liefde en een vergevende God werd ik geraakt.’

‘Toen ik terug in Turkije kwam ben ik op zoek gegaan naar een kerk om meer te leren over Jezus. Daar ontmoette ik de Mission Partner. Ik vertelde hem mijn verhaal, hij bad voor mij en gaf mij een aantal boeken om te lezen. Toen ik de Bijbel meer ben gaan bestuderen heb ik mijn leven aan Jezus gegeven. De Mission Partner helpt mij om te bidden. Ik ga nu wekelijks naar de kerk. Het is mijn verlangen om in de kerk te zijn en om de Hoogste God en mijn Redder Jezus Christus te aanbidden. Dit is mijn dagelijks gebed:

“Heer bescherm ons, Heer laat mijn geloof, hoop en liefde toenemen. Heer, help mij om met Jezus en Zijn vrucht van rechtvaardigheid te leven. Heer Jezus, leidt mij; wanneer ik hoopvol of hopeloos ben, wanneer ik bang bent: wilt U mij dan bemoedigen? Wanneer ik haat, wilt U mij leren lief te hebben? Onze Vader Die in de hemelen zijt. Uw naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome, Uw wil gescheiden, op aarde zoals het is in de hemel.”

*Vanwege veiligheid zijn de namen en foto’s gefingeerd

 

Nieuwste berichten

Beschikbaar zijn. En jij?

Beschikbaar zijn. En jij?

Onlangs is onze zendeling Elmer Verweij door Stichting Emmy uitgenodigd voor een ...
Je netwerk is groter dan je denkt!

Je netwerk is groter dan je denkt!

Waarschijnlijk voel jij je ook machteloos bij berichten over verre rampen. Als ...
Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Dorien is Nederlandse en is sinds 2017 getrouwd met Gaspar uit Ghana. Na een periode ...
Word ook Mission Partner

Word ook Mission Partner

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...