fbpx

Word zendeling

Geven

‘Doe mee, and be a history maker!’

21 mrt 2018

Oude stad in Turkije met toren en zandkleurige gebouwen

‘Doe mee, and be a history maker!’

21 mrt 2018

‘God schrijft geschiedenis in Turkije! Doe mee, and be a history maker.’ Dat is de oproep van Pastor Mo, de Turkse CAMA voorganger die afgelopen weekend in Nederland was. Hij vertelde over de nieuwe gemeente in Turkije.

Samen met zijn vrouw is hij twee jaar geleden begonnen in een Turkse stad met ongeveer een miljoen inwoners. Het doel was om een gemeente te stichten. Er waren amper gelovigen en slechts één andere kleine gemeente. De nieuwe gemeente startte in het eerste jaar met vijf mensen, maar nu zijn het er vijfendertig! Het werk groeit en bloeit. Vorig jaar alleen al mocht Mo twaalf mensen dopen en dit jaar volgen achttien mensen het dooponderwijs. Ook het leiderschap ontwikkelt zich verder. Op het moment worden twaalf leiders getraind, waarvan er vier worden getraind om in een andere stad een nieuwe gemeente te stichten. Er is visie voor een stad van driehonderdduizend inwoners, waar geen kerk is. De visie is om in elk van de twintig steden in de regio een gemeente te stichten. Vijftien van deze steden hebben op dit moment helemaal geen gemeente.

‘Help mee met dit prachtige werk van God!’ roept Pastor Mo op. ‘Er is zo’n grote oogst, maar te weinig werkers. Kom als zendeling naar Turkije of ondersteun zendelingen die gaan. Bid dat God de gemeente zal doen groeien. Geef een gift zodat lokale voorgangers en kerkgebouwen gefinancierd worden.’

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...