fbpx

Word zendeling

Geven

Dringend gebed gevraagd!

25 sep 2018

Zendelingen Mark en Bibi van de achterkant anoniem

Dringend gebed gevraagd!

25 sep 2018

We doen niet vaak een oproep als deze, maar we vragen dringend gebedshulp. We kregen van Mark en Bibi Hollander* te horen dat de druk op buitenlandse zendelingen is toegenomen in het land waar ze werkzaam zijn. Deze maand zijn twee teamgenoten, een manager van hun bedrijf en een aantal kennissen ondervraagd door de politie. De buitenlanders mochten bij elkaar blijven, maar de lokale mensen werden in aparte kamers gezet en ruim tweeënhalf uur lang ondervraagd. Dit verliep niet erg voorzichtig: er werd geschreeuwd en er werden allerlei beledigingen geuit. Ook de buitenlanders kregen duidelijk te horen dat ze de wet hebben overtreden en dat evangeliseren niet mag. Hoe dit verder zal gaan is nog onduidelijk…

Mark en Bib schreven onlangs in hun nieuwsbrief dat het de laatste maanden erg onrustig is in het land waarin ze werken. Er kunnen geen Bijbels meer gekocht worden op internet, de werkers van verschillende zendingsorganisaties mogen het land niet meer in en verschillende huizen zijn doorzocht. Ook horen ze berichten van kruizen die van kerken verwijderd worden. Hoe erg de lokale kerken lijden weten ze niet precies, maar de druk onder buitenlandse zendelingen neemt steeds meer toe.

Wilt u bidden dat het getuigenis van Jezus, ondanks de verdrukking, toe zal nemen? Wilt u bidden dat Mark en Bibi hun werk kunnen voortzetten? We hebben uw gebedshulp dringend nodig.

*Dit zijn gefingeerde namen. Helaas kunnen we in verband met veiligheid niet het land noemen waarin Mark en Bibi werkzaam zijn.

Nieuwste berichten

De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...
Hoop in West-Afrika

Hoop in West-Afrika

In N’Zao, een dorpje in Zuid-Oost Guinee, bevindt zich een klein ziekenhuis, de Hoop ...