fbpx

Word zendeling

Geven

Dringend gebedsverzoek – aanslag dichtbij Nederlandse zendeling

14 apr 2020

Juichende menigte Afrikaanse mensen

Dringend gebedsverzoek – aanslag dichtbij Nederlandse zendeling

14 apr 2020

De dagelijkse realiteit gaat door. Ook tijdens de Coronacris. Zo kreeg CAMA Zending afgelopen week een verontrustend bericht van één van de CAMA zendelingen in West-Afrika. De zendeling schreef dat er een aanslag is gepleegd in het hart van de kerkplantingsactiviteiten. Juist op de plek waar de laatste jaren veel vrucht is op het werk. Mensen komen tot geloof en hele families gaven in de laatste maanden hun leven aan Jezus. Sommigen zelfs vanuit een heel duistere cultus.

Silhouet van twee zendelingen in West-Afrika met ondergaande zon op achtergrond

Aanslag in het hart van de missie

 De zendeling van CAMA beschrijft dat terroristische aanslagen in deze regio niet ongewoon zijn. Toch was deze aanslag anders. Hij was veel dichterbij dan de vorige aanslagen en deze keer recht in het hart van de missionaire activiteiten. De meeste aanslagen zijn 500 kilometer verderop en worden gepleegd door Jihadisten.

Zendeling ervaart rust en blijft lokale kerk dienen

Hoewel de situatie heftig is en deze zendeling vanwege Corona niet geëvacueerd kon worden (wat wel de wens was), ervaart deze persoon veel rust.

‘Mogelijkheden om het land te verlaten en te evacueren vanwege de veiligheidssituatie zijn nul. We ervaren vrede die krachtig is en het verstand te boven gaat. We kijken naar Jezus en maken ons nuttig waar we kunnen. En we stellen ons de vraag:  hoe kunnen wij in deze situatie de lokale kerken dienen?’

Wees bemoedigd

Deze Nederlandse zendeling schrijft zelfs een indrukwekkende bemoediging. En schrijft:

‘In het weekend vroeg ik God om een tekst die leidend voor ons kan zijn in deze tijd. Ik kreeg Romeinen 8:31-39. In tijden van ziekte en lijden, in moeilijkheden en zorgen, in conflictsituaties en in tijden van vrede. Telkens weer sprak deze tekst tot mijn hart: Niets, maar dan ook niets, kan mij scheiden van de liefde van God, geborgen ben ik met Christus in Hem’.

Oproep tot gebed

Marcel Oosterkamp, medewerker van CAMA Zending, roept op om te bidden voor West-Afrika. ‘We zien dat het geweld in sommige gebieden steeds meer toeneemt. De CAMA zendelingen zijn helden. Ze blijven zegenen daar waar vervolging is. Zelfs als hun veiligheid in gevaar komt. Het enige wat wij kunnen doen is telkens weer onze knieën buigen, Jezus danken voor moedige zendelingen en bidden voor veiligheid en vrucht van hun werk. Bidden jullie mee?’

*We hebben er bewust voor gekozen geen specifieke namen, landen of details te noemen in verband met veiligheid. Wij hopen op begrip voor deze keuze.

Nieuwste berichten

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...
24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...