Gisteren ontvingen we een dringende gebedsoproep van de Syrische voorganger Edward Awbebdeh, tevens leider van CAMA Syrië. Meerdere CAMA kerken bevinden zich momenteel in de “hot zone” van de Turkse invasie. De lokale bevolking worden bedreigd, vluchten massaal en leven op dit moment onder een hevige dreiging.

We blijven vertrouwen op de Heer en Zijn beloften

Pastor Edward schrijft ons: “Ik stel het zeer op prijs dat jullie aan ons denken en voor ons bidden. Het is een erg moeilijke situatie. We blijven vertrouwen op de Heer en Zijn beloften. We hebben jullie gebeden nodig omdat we Gods hand nodig hebben om in te grijpen in de situatie. Er zijn momenteel drie kerken waar we ons concreet ernstige zorgen over maken.”

De situatie is op dit moment bedreigend, maar er is hoop! Boudewijn van Schoonhoven, directeur van CAMA Zending belde met Gabi Butros, de voorganger van de Arabische CAMA kerk in Enschede. In Syrë was hij evangelist en gemeentestichter. Tientallen Syriërs zijn door hem tot geloof gekomen en vele huisgemeenten zijn gestart.

Wij hebben gebeden, gevast en de boze gebonden

Toen Boudewijn hem sprak om te horen hoe het met zijn thuisland gaat was hij God aan het prijzen: “Wij hebben gebeden, gevast en de boze gebonden. Het Syrische leger is met ondersteuning van Rusland binnengekomen en heeft de Turken weggehouden. Anders was het een gigantische ramp geweest. Prijs de Heer.”

Blijven jullie meebidden voor onze broeders en zusters in Syrië? We bidden dat de christenen veilig zullen blijven. Maar we bidden ook dat onze “vijanden” gezegend zullen zijn, dat ze Jezus leren kennen en ontdekken dat God van ze houdt.