fbpx

Word zendeling

Geven

Ed Grootveld wandelt Nijmeegse Vierdaagse voor CAMA zendelingen Peter & Annemarie

3 jul 2019

Ed grootveld poseert met bord waarop staat dat Ed loopt voor de 37e keer

Ed Grootveld wandelt Nijmeegse Vierdaagse voor CAMA zendelingen Peter & Annemarie

3 jul 2019

Over twee weken loopt Ed Grootveld voor de 37e (!) keer de Nijmeegse Vierdaagse. En niet zomaar! Hij loopt deze slopende wandeltocht voor CAMA zendelingen Peter & Annemarie Dekker. Op dit moment heeft zijn er al 150 sponsors die hem ruim 9.500 euro sponsoren!

Versleten rugwervel

16 t/m 19 juli is het weer zo ver, dan loopt Ed vier maal 50 kilometer. Hoewel hij versleten rugwervels heeft is hij een bezige bij. In de voorbereidingen voor de Vierdaagse van Nijmegen stond hij al 15 lange dagen op markten, bij supermarkten en winkelcentra om sponsors te werven voor het werk van Peter & Annemarie Dekker in Zuid-Sulawesi (Indonesië). Niet alleen in Sliedrecht, maar ook in Hardinxveld-Giessendam, Giessenburg, Dordrecht en Papendrecht was hij de afgelopen maanden te vinden.

Peter en Annemarie samen met de werkers in de kokosolie fabriek

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker met Indonesiërs

Met zijn sponsoractie hoopt Ed weer een flink bedrag op te halen om onze CAMA zendelingen te supporten. Waarom? Zodat zij bruggen kunnen bouwen tussen moslims en christenen. Alle bijdragen aan Ed worden 100 % gebruikt om mensen te helpen in een eigen gezinsinkomen te voorzien en om de babysterfte in het gebied terug te dringen. Er is nauwelijks werkgelegenheid en het gemiddelde dagloon is ongeveer 2.40 euro. Met behulp van een kokosfabriek krijgen de mensen die onder de armoedegrens leven kans op verbeterde leefomstandigheden. Helaas sterft op dit moment 1 op de 20 baby’s binnen drie weken na de geboorte. Anne-Marie zet haar ervaring als kraamverzorgster in door het geven van voorlichting en begeleiding aan zwangere vrouwen.

God is dichtbij

Ed en Peter kennen elkaar nog van de schaakvereniging in Sliedrecht. Toen Peter vertelde dat hij zijn bedrijf zou verkopen en naar Indonesië zou vertrekken voor zendingswerk was Ed meteen enthousiast. Vandaar dat hij nu voor de 3e keer de Nijmeegse Vierdaagse loopt als sponsoractie voor Peter en Annemarie. Ed vertelt dat hij zelf ook naar de kerk gaat. Hij bidt elke dag en merkt dat God dichtbij is. “Ik merk dat ik door God geholpen wordt. Ook als ik het moeilijk heb als ik wandel. Dan zing ik ‘Ik wandel in het licht met Jezus’.

Wil jij Ed ook sponsoren en bijdragen aan het werk van Peter & Annemarie Dekker? Kijk dan even op zijn pagina.

Nieuwste berichten

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Bron: Christelijk Nieuws In een aflevering van RD ‘Uit of Thuis’ vertellen Peter ...
De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...