fbpx

Word zendeling

Geven

Ewien van Bergeijk vertelt: eerste christelijk film (Senegal)

22 jan 2019

Zendeling Ewien filmt in hoog gras film in Senegal

Ewien van Bergeijk vertelt: eerste christelijk film (Senegal)

22 jan 2019

Samen met een team produceer ik (Ewien van Bergeijk) een korte christelijke film. We hebben vandaag een intensieve filmdag achter de rug. In de betreffende scene staan de hoofdrolspelers in een kring en eren God met muziek. Terwijl het donker invalt ruimen we onze filmapparatuur op.

De film gaat over een dorpsmeisje dat in contact komt met een christelijke vriendin. Voor de winkel kan ze bananen verkopen en een vriendschap ontstaat. Terwijl de bananenverkoopster meer over Gods liefde hoort krijgt ze ’s nachts een droom en ziet ze Jezus.

Gods timing

Het is de eerste film in de lokale taal die opgenomen wordt voor deze bevolkingsgroep. Het plan voor een christelijke film was al een tijd geleden ontstaan. Door de uitbraak van de besmettelijke Ebola ziekte is het filmproject jaren uitgesteld. Tijdens de epidemie zijn er waardevolle contacten gelegd, die nu goed van pas komen bij het draaien van de scenes. De film die met Pasen uitkomt is een waardevol instrument om ruim twee miljoen mensen te bereiken met Gods liefde. Tien procent is geregistreerd als christen, 85 procent van de bevolking hangt het combinatiegeloof islam en animisme aan.

Zoekgeraakt: stress

Bij het opruimen komen we erachter dat we een belangrijke onmisbare audio SD geheugenkaart missen. Flink stressen dus! Na een lange zoektocht keren we met lege handen en een biddend hart huiswaarts. Als we het kaartje niet zullen vinden, is alle inzet voor niets geweest. Zo’n kaartje is een paar vierkante centimeter groot, en dus praktisch onvindbaar.

Gevonden!

De volgende dag zijn we getuige van Gods trouw. Eén van de dorpsvrouwen herkende de kaart, toen we een soortgelijke geheugenkaart lieten zien. Ze staat op en loopt op een drafje naar haar was. Een zoektocht start en binnen een half uur later wordt de kaart onder luid gezang en dans bij ons teruggebracht. Halleluja!

Nieuwste berichten

Word jij onze Financieel Administratief Medewerker?

Word jij onze Financieel Administratief Medewerker?

Nog steeds hebben 3 miljard mensen geen toegang tot het evangelie en dat raakt ons. ...
Beschikbaar zijn. En jij?

Beschikbaar zijn. En jij?

Onlangs is onze zendeling Elmer Verweij door Stichting Emmy uitgenodigd voor een ...
Je netwerk is groter dan je denkt!

Je netwerk is groter dan je denkt!

Waarschijnlijk voel jij je ook machteloos bij berichten over verre rampen. Als ...
Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Dorien is Nederlandse en is sinds 2017 getrouwd met Gaspar uit Ghana. Na een periode ...