fbpx

Word zendeling

Geven

Geef het door: Lana leert met kerst Jezus kennen

19 dec 2019

Gesluierde Lana vrouw Midden Oosten met woestijn achtergrond

Geef het door: Lana leert met kerst Jezus kennen

19 dec 2019

Lana* groeide op in een duidelijk niet-christelijk gezin. Haar familie was vooraanstaand in de religie die ze aanhingen. Ongeveer 10 jaar geleden ontving Lana zelfs een prijs om dat ze in de top 3 eindigde in een wedstrijd waarin hun heilige boek werd gereciteerd. Deze jonge vrouw uit het Midden-Oosten was een ster in het onthouden en opdreunen van teksten.

Op weg naar Mekka & Medina

De prijs voor haar derde plek was een betaalde reis naar Mekka en Medina. Maar terwijl ze er op bedevaart was gebeurde er iets bijzonders. Ze was verrast over de nabijheid van haar god. Ze verwachtte dichter bij haar god te zijn, maar ze voelde dat hij juist verder weg was.

Lana ging op zoek naar de waarheid, maar wist niet waar ze die goed kon vinden. Ze voelde zich van binnen leeg. Maar door haar zoektocht kwam ze uit bij een Egyptische voorganger. Zijn boodschap was compleet nieuw voor Lana – de voorganger zei dat God dichtbij kan zijn, dat Hij ons geschapen heeft en van ons houdt.

De droom die alles veranderde

Na een lange zoektocht vertelde een vriend van Lana over een Engels programma van een zendeling in het Midden-Oosten. Lana trad toe.

Drie maanden na haar lessen kreeg ze een droom waarin ze een stem hoorde die luid en duidelijk zei: “Je moet in de Messias geloven.” Ze kon niet wachten om haar zuster er de volgende ochtend over te vertellen, maar helaas antwoordde ze: ” Dat klinkt als iets christelijks. Het moet een droom van de duivel zijn geweest.”

Kerstfeest: december 2018

Een paar weken later kwam Lana naar een jaarlijkse damesfeest voor Engelse taalstudenten, georganiseerd door een zendeling. Dit feest was rondom kerst, december 2018: een jaar geleden. Na het feest kwam Lana in gesprek met de vrouw van een lokale voorganger. Ze vertelde hoe God tot haar gesproken had. Tijdens hun tijd van samenkomen en delen over het kerstverhaal gaf ze haar leven aan Jezus!

Tijdens kerst was het feest in de hemel en werd Gods Koninkrijk uitgebreid. Lana ervoer waar kerst om draait: God met ons. God is dichtbij. Ook in het Midden-Oosten. Prijs God!

*Pseudoniem

Ben jij ook zo blij met onze zendelingen en bekeringsverhalen? Om ons werk te kunnen doen in 2020 hebben we jóuw hulp nodig. Overweeg een eindejaarsgift of maandelijkse bijdrage. CAMA Zending heeft een structureel tekort van €2.000 per maand. Samen met jou kunnen we van Jezus getuigen en onbereikte volken bereiken met het Evangelie. Geef het door!

 

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...