fbpx

Word zendeling

Geven

Help de bevolking van Myanmar

11 mei 2021

Man uit Myanmar kijkt in camera in drukke straat

Help de bevolking van Myanmar

11 mei 2021

Geweld, martelingen, verkrachtingen, dwangarbeid. In Myanmar is het aan de orde van de dag. Na de staatsgreep van 1 februari jl. is de situatie in het land drastisch verslechterd.

Dictatuur

Een avondklok, nieuwe reisbeperkingen, een verbod op vrije meningsuiting en een verbod op samenkomsten. Staatsmedia zijn overgenomen door het regime, particuliere nieuwszenders en kranten zijn gesloten. Facebook is – net als andere sociale mediakanalen – geblokkeerd.

Protesten

Na de eerste schok begonnen in het hele land de protesten. Hoe meer er geprotesteerd wordt, hoe gewelddadiger het regime reageert. Betogers worden mishandeld en beschoten, mensen worden zonder reden ’s nachts van hun bed gelicht. Vaak is het onbekend waar ze gevangen worden gehouden. Gevangenen die vrij zijn weten te komen zeggen gemarteld en mishandeld te zijn. Honderden demonstranten zijn gedood en duizenden zijn er inmiddels gevangengezet of verdwenen.

Gevolgen

De bevolking van Myanmar verlangt naar gerechtigheid, naar vrijheid, een terugkeer van de democratie en naar de vrijlating van gevangengenomen demonstranten. Hier vechten ze voor, met alles wat ze hebben. Het gevolg is dat ze hun baan kwijtraken, geen inkomsten meer hebben en niet langer in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Er zijn miljoenen slachtoffers, mensen die op de vlucht zijn en geen onderdak hebben, een groeiende hongersnood en een toenemende vraag naar basisbenodigdheden.

Hulp door lokale kerken

De lokale CAMA kerken in Myanmar bieden hulp door deze basisbenodigdheden aan te bieden. De kerken willen voedsel, medicijnen en onderdak aanbieden en de bevolking zo goed mogelijk bijstaan. Zestien lokale CAMA kerken werken samen om zoveel mogelijk mensen te helpen. Dit kunnen zij niet doen zonder jouw hulp door gebed en financiële steun. Je kunt je gift overmaken via deze pagina of naar IBAN NL76 ABNA 0484674048 t.n.v. CAMA Zending onder vermelding van ‘Noodhulp Myanmar.’

Nieuwste berichten

LIFE ON TOUR: JESUS > everything

LIFE ON TOUR: JESUS > everything

Een compleet programma voor jeugddiensten en jongerenavonden. Interactief, met een ...
Matthijs in het Midden-Oosten

Matthijs in het Midden-Oosten

Wist jij dat CAMA Zending meerdere zendelingen heeft uitgezonden naar het ...
Interactieve avond Gods Plan en jouw leven

Interactieve avond Gods Plan en jouw leven

Afgelopen week waren we in Baptistengemeente De Verbinding in Veenendaal voor een ...
Vacature directeur CAMA Zending

Vacature directeur CAMA Zending

Wil jij impact hebben op 3 miljard mensen?  Ben jij de visionair die leiding geeft ...