fbpx

Word zendeling

Geven

Help de bevolking van Myanmar

11 mei 2021

Man uit Myanmar kijkt in camera in drukke straat

Help de bevolking van Myanmar

11 mei 2021

Geweld, martelingen, verkrachtingen, dwangarbeid. In Myanmar is het aan de orde van de dag. Na de staatsgreep van 1 februari jl. is de situatie in het land drastisch verslechterd.

Dictatuur

Een avondklok, nieuwe reisbeperkingen, een verbod op vrije meningsuiting en een verbod op samenkomsten. Staatsmedia zijn overgenomen door het regime, particuliere nieuwszenders en kranten zijn gesloten. Facebook is – net als andere sociale mediakanalen – geblokkeerd.

Protesten

Na de eerste schok begonnen in het hele land de protesten. Hoe meer er geprotesteerd wordt, hoe gewelddadiger het regime reageert. Betogers worden mishandeld en beschoten, mensen worden zonder reden ’s nachts van hun bed gelicht. Vaak is het onbekend waar ze gevangen worden gehouden. Gevangenen die vrij zijn weten te komen zeggen gemarteld en mishandeld te zijn. Honderden demonstranten zijn gedood en duizenden zijn er inmiddels gevangengezet of verdwenen.

Gevolgen

De bevolking van Myanmar verlangt naar gerechtigheid, naar vrijheid, een terugkeer van de democratie en naar de vrijlating van gevangengenomen demonstranten. Hier vechten ze voor, met alles wat ze hebben. Het gevolg is dat ze hun baan kwijtraken, geen inkomsten meer hebben en niet langer in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Er zijn miljoenen slachtoffers, mensen die op de vlucht zijn en geen onderdak hebben, een groeiende hongersnood en een toenemende vraag naar basisbenodigdheden.

Hulp door lokale kerken

De lokale CAMA kerken in Myanmar bieden hulp door deze basisbenodigdheden aan te bieden. De kerken willen voedsel, medicijnen en onderdak aanbieden en de bevolking zo goed mogelijk bijstaan. Zestien lokale CAMA kerken werken samen om zoveel mogelijk mensen te helpen. Dit kunnen zij niet doen zonder jouw hulp door gebed en financiële steun. Je kunt je gift overmaken via deze pagina of naar IBAN NL76 ABNA 0484674048 t.n.v. CAMA Zending onder vermelding van ‘Noodhulp Myanmar.’

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.