fbpx

Word zendeling

Geven

Help de bevolking van Myanmar

11 mei 2021

Man uit Myanmar kijkt in camera in drukke straat

Help de bevolking van Myanmar

11 mei 2021

Geweld, martelingen, verkrachtingen, dwangarbeid. In Myanmar is het aan de orde van de dag. Na de staatsgreep van 1 februari jl. is de situatie in het land drastisch verslechterd.

Dictatuur

Een avondklok, nieuwe reisbeperkingen, een verbod op vrije meningsuiting en een verbod op samenkomsten. Staatsmedia zijn overgenomen door het regime, particuliere nieuwszenders en kranten zijn gesloten. Facebook is – net als andere sociale mediakanalen – geblokkeerd.

Protesten

Na de eerste schok begonnen in het hele land de protesten. Hoe meer er geprotesteerd wordt, hoe gewelddadiger het regime reageert. Betogers worden mishandeld en beschoten, mensen worden zonder reden ’s nachts van hun bed gelicht. Vaak is het onbekend waar ze gevangen worden gehouden. Gevangenen die vrij zijn weten te komen zeggen gemarteld en mishandeld te zijn. Honderden demonstranten zijn gedood en duizenden zijn er inmiddels gevangengezet of verdwenen.

Gevolgen

De bevolking van Myanmar verlangt naar gerechtigheid, naar vrijheid, een terugkeer van de democratie en naar de vrijlating van gevangengenomen demonstranten. Hier vechten ze voor, met alles wat ze hebben. Het gevolg is dat ze hun baan kwijtraken, geen inkomsten meer hebben en niet langer in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Er zijn miljoenen slachtoffers, mensen die op de vlucht zijn en geen onderdak hebben, een groeiende hongersnood en een toenemende vraag naar basisbenodigdheden.

Hulp door lokale kerken

De lokale CAMA kerken in Myanmar bieden hulp door deze basisbenodigdheden aan te bieden. De kerken willen voedsel, medicijnen en onderdak aanbieden en de bevolking zo goed mogelijk bijstaan. Zestien lokale CAMA kerken werken samen om zoveel mogelijk mensen te helpen. Dit kunnen zij niet doen zonder jouw hulp door gebed en financiële steun. Je kunt je gift overmaken via deze pagina of naar IBAN NL76 ABNA 0484674048 t.n.v. CAMA Zending onder vermelding van ‘Noodhulp Myanmar.’

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Vluchtelingen werk in Italië

Vluchtelingen werk in Italië

(Afbeelding van SINAI) Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...