fbpx

Word zendeling

Geven

Het daklozenrestaurant van Ton en Agnes

13 apr 2021

Zendelingen Ton en Agnes Zeeuw

Het daklozenrestaurant van Ton en Agnes

13 apr 2021

Ton en Agnes zijn al een aantal jaar met pensioen. Maar achter de geraniums zitten ze nog niet! Ze werken onder verslaafden en daklozen en sinds de uitbraak van de corona crisis is dit werk uitgebreid. Ze helpen nu ook een aantal gezinnen met een voedselpakket en praktische dingen. Ze hadden kunnen genieten van hun pensioen, maar ze kiezen voor een andere invulling van de dag. Er zijn voor die ander. Is dit het waard?

“Beslist! Zeker voor hen die beseffen wat Jezus voor de mensen heeft gedaan. Wij ondernemen hier aan de Spaanse zuidkust diverse activiteiten om er te kunnen zijn voor de mensen aan de rand van de samenleving. Zo verzorgen we al een aantal jaar warme maaltijden, onze gasten noemden het ook wel het daklozenrestaurant.

Onze basisuitgang is dat de mensen zich welkom voelen en deze plek als een veilige thuishaven ervaren. We helpen met kleding, met schoenen, haren knippen, met een pleister of een paracetamol. Voor het eten wordt altijd gebeden en gedankt en is er ruimte voor persoonlijk gebed. Eind februari liepen we een man tegen het lijf. Hij begroette ons enthousiast, maar we herkenden hem niet meteen. Hij was namelijk enorm veranderd! We ontdekten dat hij eerder vaak langs kwam voor een maaltijd. Maar nu zag hij er verzorgd en monter uit. Hij wees steeds naar de hemel en dankte God en ons.

Samen met een vriend was hij op weg naar de kerk. Deze vriend herkenden we direct, en hij ons! Deze man was nog niet verlost van zijn verslaving. Toch had hij wel besloten om mee te gaan naar de kerk. Met het blikje bier nog in zijn hand. Maar hopelijk op weg naar nieuw leven! Jezus volgen is geen optie, het is een prachtige uitnodiging. Ja, het is alles waard!”

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.