fbpx

Word zendeling

Geven

Het verhaal van Nova

8 jul 2021

Het verhaal van Nova

Het verhaal van Nova

8 jul 2021

Verhalen van zendelingen die anoniem zijn kunnen we niet altijd delen. Daarom zijn we extra verheugd dat we jullie het verhaal van Nova, uiteraard een pseudoniem, kunnen vertellen. Het is een verhaal over lof offers, jarenlange trouw en gebedsverhoring.

Door: anonieme CAMA zendelingen in Azië

Lof offers brengen

‘Lof offers brengen, waar God een welgevallen aan heeft’ schrijft de auteur van de Hebreeën brief (Hebreeën 13:16). Maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? De schrijver van de brief aan de Hebreeën geeft een paar voorbeelden: Jezus’ naam belijden, weldadigheid en mededeelzaamheid. Maar wat houdt dat concreet in de praktijk in?

We zien in het in het leven van Nova. Iedere keer als we met haar bellen vertelt ze ons hoe gelukkig ze is dat ze nu fulltime kan evangeliseren (red.: in een land waar minder dan 0,01 % van de bevolking christen is). De gelovigen wonen verspreid over verschillende dorpen in de bergen en ze bezoekt ze regelmatig.

De overheid luistert mee

Nova zegt: ‘De nieuwe gelovigen moeten het evangelie opnieuw en op nieuw horen. Als ze een telefoon hebben spreek ik op hun telefoon een boodschap in van een paar minuten. Die kunnen ze dan luisteren als ik er niet ben. Ik durf dit soort boodschappen niet op mijn eigen telefoon in te spreken en naar mensen toe te sturen, omdat de overheid meekijkt en meeluistert.’

Net buiten een dorp woont een kinderloos echtpaar van in de tachtig. Nova komt er al zes jaar regelmatig op bezoek om hen te helpen en van Jezus te vertellen. Na twee jaar begon de man te geloven. De vrouw niet, ze was fel tegen. De vrouw raakte aan haar beide benen verlamd, ze werd bedlegerig en incontinent. Iedere keer als Nova komt, verzorgt ze de vrouw, wast het beddengoed en ook brengt ze incontinentiemateriaal mee.

Ze blijft haar vertellen van Jezus.

Nova is trouw

De man groeit in zijn geloof, maar hij wordt steeds dover. Dit jaar is hij aan beide oren volledig doof geworden. Hij kan niet lezen en kan het Evangelie ook niet meer horen. Communicatie met hem is nu vrijwel onmogelijk geworden.

De afgelopen maanden is de vrouw ook gaan geloven. Haar hart is zachter geworden en ze vindt het nu ook fijn als Nova haar meer vertelt van Jezus en voor haar bidt.

Nova is trouw in het dienen van mensen, trouw in het spreken van Jezus en volhardend in het gebed voor mensen. En de mensen zien Jezus in haar.

Nieuwste berichten

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Zendelingen Peter en Anne-Marie Dekker in ‘Uit of Thuis’

Bron: Christelijk Nieuws In een aflevering van RD ‘Uit of Thuis’ vertellen Peter ...
De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...