fbpx

Word zendeling

Geven

Het verhaal van Nova

8 jul 2021

Het verhaal van Nova

Het verhaal van Nova

8 jul 2021

Verhalen van zendelingen die anoniem zijn kunnen we niet altijd delen. Daarom zijn we extra verheugd dat we jullie het verhaal van Nova, uiteraard een pseudoniem, kunnen vertellen. Het is een verhaal over lof offers, jarenlange trouw en gebedsverhoring.

Door: anonieme CAMA zendelingen in Azië

Lof offers brengen

‘Lof offers brengen, waar God een welgevallen aan heeft’ schrijft de auteur van de Hebreeën brief (Hebreeën 13:16). Maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? De schrijver van de brief aan de Hebreeën geeft een paar voorbeelden: Jezus’ naam belijden, weldadigheid en mededeelzaamheid. Maar wat houdt dat concreet in de praktijk in?

We zien in het in het leven van Nova. Iedere keer als we met haar bellen vertelt ze ons hoe gelukkig ze is dat ze nu fulltime kan evangeliseren (red.: in een land waar minder dan 0,01 % van de bevolking christen is). De gelovigen wonen verspreid over verschillende dorpen in de bergen en ze bezoekt ze regelmatig.

De overheid luistert mee

Nova zegt: ‘De nieuwe gelovigen moeten het evangelie opnieuw en op nieuw horen. Als ze een telefoon hebben spreek ik op hun telefoon een boodschap in van een paar minuten. Die kunnen ze dan luisteren als ik er niet ben. Ik durf dit soort boodschappen niet op mijn eigen telefoon in te spreken en naar mensen toe te sturen, omdat de overheid meekijkt en meeluistert.’

Net buiten een dorp woont een kinderloos echtpaar van in de tachtig. Nova komt er al zes jaar regelmatig op bezoek om hen te helpen en van Jezus te vertellen. Na twee jaar begon de man te geloven. De vrouw niet, ze was fel tegen. De vrouw raakte aan haar beide benen verlamd, ze werd bedlegerig en incontinent. Iedere keer als Nova komt, verzorgt ze de vrouw, wast het beddengoed en ook brengt ze incontinentiemateriaal mee.

Ze blijft haar vertellen van Jezus.

Nova is trouw

De man groeit in zijn geloof, maar hij wordt steeds dover. Dit jaar is hij aan beide oren volledig doof geworden. Hij kan niet lezen en kan het Evangelie ook niet meer horen. Communicatie met hem is nu vrijwel onmogelijk geworden.

De afgelopen maanden is de vrouw ook gaan geloven. Haar hart is zachter geworden en ze vindt het nu ook fijn als Nova haar meer vertelt van Jezus en voor haar bidt.

Nova is trouw in het dienen van mensen, trouw in het spreken van Jezus en volhardend in het gebed voor mensen. En de mensen zien Jezus in haar.

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.