fbpx

Word zendeling

Geven

Het verhaal van Nova

8 jul 2021

Het verhaal van Nova

Het verhaal van Nova

8 jul 2021

Verhalen van zendelingen die anoniem zijn kunnen we niet altijd delen. Daarom zijn we extra verheugd dat we jullie het verhaal van Nova, uiteraard een pseudoniem, kunnen vertellen. Het is een verhaal over lof offers, jarenlange trouw en gebedsverhoring.

Door: anonieme CAMA zendelingen in Azië

Lof offers brengen

‘Lof offers brengen, waar God een welgevallen aan heeft’ schrijft de auteur van de Hebreeën brief (Hebreeën 13:16). Maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? De schrijver van de brief aan de Hebreeën geeft een paar voorbeelden: Jezus’ naam belijden, weldadigheid en mededeelzaamheid. Maar wat houdt dat concreet in de praktijk in?

We zien in het in het leven van Nova. Iedere keer als we met haar bellen vertelt ze ons hoe gelukkig ze is dat ze nu fulltime kan evangeliseren (red.: in een land waar minder dan 0,01 % van de bevolking christen is). De gelovigen wonen verspreid over verschillende dorpen in de bergen en ze bezoekt ze regelmatig.

De overheid luistert mee

Nova zegt: ‘De nieuwe gelovigen moeten het evangelie opnieuw en op nieuw horen. Als ze een telefoon hebben spreek ik op hun telefoon een boodschap in van een paar minuten. Die kunnen ze dan luisteren als ik er niet ben. Ik durf dit soort boodschappen niet op mijn eigen telefoon in te spreken en naar mensen toe te sturen, omdat de overheid meekijkt en meeluistert.’

Net buiten een dorp woont een kinderloos echtpaar van in de tachtig. Nova komt er al zes jaar regelmatig op bezoek om hen te helpen en van Jezus te vertellen. Na twee jaar begon de man te geloven. De vrouw niet, ze was fel tegen. De vrouw raakte aan haar beide benen verlamd, ze werd bedlegerig en incontinent. Iedere keer als Nova komt, verzorgt ze de vrouw, wast het beddengoed en ook brengt ze incontinentiemateriaal mee.

Ze blijft haar vertellen van Jezus.

Nova is trouw

De man groeit in zijn geloof, maar hij wordt steeds dover. Dit jaar is hij aan beide oren volledig doof geworden. Hij kan niet lezen en kan het Evangelie ook niet meer horen. Communicatie met hem is nu vrijwel onmogelijk geworden.

De afgelopen maanden is de vrouw ook gaan geloven. Haar hart is zachter geworden en ze vindt het nu ook fijn als Nova haar meer vertelt van Jezus en voor haar bidt.

Nova is trouw in het dienen van mensen, trouw in het spreken van Jezus en volhardend in het gebed voor mensen. En de mensen zien Jezus in haar.

Nieuwste berichten

Russische CAMA-voorganger naar Zoetermeer

Russische CAMA-voorganger naar Zoetermeer

Op dinsdagavond 24 januari zal Misha Medvedev, voorganger van de CAMA-kerk in ...
Ik hoop te ontdekken of zending bij mij past

Ik hoop te ontdekken of zending bij mij past

Ze is 22 jaar, afgestudeerd in Fine Arts & Design in Education aan de Hogeschool ...
11 nieuwe zendelingen voor CAMA Zending in 2022

11 nieuwe zendelingen voor CAMA Zending in 2022

In 2022 heeft CAMA Zending 11 nieuwe zendelingen uit kunnen zenden naar de minst ...
LIFE ON TOUR: JESUS > everything

LIFE ON TOUR: JESUS > everything

CAMA Zending, Life tienerevent en Delight Worship samen on tour Tieners en jongeren ...