fbpx

Word zendeling

Geven

Hoe God werkt in Italië

29 sep 2022

Hans Borghuis spreker

Hoe God werkt in Italië

29 sep 2022

Afgelopen week waren we (Hans & Leida Borghuis) weer in Verbania, Italië. Een bijzondere week met veel mooie momenten, waarop we God krachtig aan het werk zagen. Op de zaterdagavond was er een avond speciaal voor jongeren: ‘Back to school – Missione no panic – Jesus killed your anxiety’. Wat een enorm bijzondere avond! Naast jongeren uit de kerk waren er ook niet gelovige jongeren meegekomen. Veel jongeren werden deze avond aangeraakt door de kracht van de Heilige Geest.

Op zondagochtend was het thema van de kerkdienst ‘Back to church’, ook hier waren mensen die niet eerder waren geweest, en anderen die lange tijd niet in de kerk waren geweest. Na de preek van Hans, vanuit Handelingen 3 – over de genezing van de verlamde man, het veranderde perspectief van Petrus en Johannes en de oproep om terug te keren naar God – kwamen veel mensen naar voren om voor zich te laten bidden.

De hele week was er om 06.55 uur een online gebedssamenkomst waar een significant deel van de gemeente aan deel nam. Op woensdagavond was er een gezamenlijke gebedsavond waaraan zo’n 25 mensen deelnamen. God werd gedankt en aanbeden en er werd deze avond ook vurig gebeden; voor elkaar, voor de kerk, voor Verbania, voor Italië, dat Jezus hier meer en meer gezien mag worden en steeds meer Italianen tot geloof mogen komen.

We brachten ook weer een bezoekje aan Martin en Gloria, onze CAMA-collega’s in Milaan. Zij werken hier onder de vele vluchtelingen die in de stad zijn. Jongerengroepen die via CAMA Zending op missiereis naar Italië gaan lopen ook een dag met Martin & Gloria in Milaan mee. Een waardevolle samenwerking.

Er gebeuren geweldige dingen in Italië. Onze missie – in dit land met minder dan 1,5% protestants/evangelische christenen, met veel traditie en bijgeloof – is om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met de liefde van Jezus. Hierin werken we nauw samen met de kerk van Verbania. Een kleine groep mensen, die het lang niet altijd makkelijk hebben, maar die heel veel invloed hebben in deze regio met enorme potentie.

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...