fbpx

Word zendeling

Geven

Hoe God werkt in Italië

29 sep 2022

Hans Borghuis spreker

Hoe God werkt in Italië

29 sep 2022

Afgelopen week waren we (Hans & Leida Borghuis) weer in Verbania, Italië. Een bijzondere week met veel mooie momenten, waarop we God krachtig aan het werk zagen. Op de zaterdagavond was er een avond speciaal voor jongeren: ‘Back to school – Missione no panic – Jesus killed your anxiety’. Wat een enorm bijzondere avond! Naast jongeren uit de kerk waren er ook niet gelovige jongeren meegekomen. Veel jongeren werden deze avond aangeraakt door de kracht van de Heilige Geest.

Op zondagochtend was het thema van de kerkdienst ‘Back to church’, ook hier waren mensen die niet eerder waren geweest, en anderen die lange tijd niet in de kerk waren geweest. Na de preek van Hans, vanuit Handelingen 3 – over de genezing van de verlamde man, het veranderde perspectief van Petrus en Johannes en de oproep om terug te keren naar God – kwamen veel mensen naar voren om voor zich te laten bidden.

De hele week was er om 06.55 uur een online gebedssamenkomst waar een significant deel van de gemeente aan deel nam. Op woensdagavond was er een gezamenlijke gebedsavond waaraan zo’n 25 mensen deelnamen. God werd gedankt en aanbeden en er werd deze avond ook vurig gebeden; voor elkaar, voor de kerk, voor Verbania, voor Italië, dat Jezus hier meer en meer gezien mag worden en steeds meer Italianen tot geloof mogen komen.

We brachten ook weer een bezoekje aan Martin en Gloria, onze CAMA-collega’s in Milaan. Zij werken hier onder de vele vluchtelingen die in de stad zijn. Jongerengroepen die via CAMA Zending op missiereis naar Italië gaan lopen ook een dag met Martin & Gloria in Milaan mee. Een waardevolle samenwerking.

Er gebeuren geweldige dingen in Italië. Onze missie – in dit land met minder dan 1,5% protestants/evangelische christenen, met veel traditie en bijgeloof – is om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met de liefde van Jezus. Hierin werken we nauw samen met de kerk van Verbania. Een kleine groep mensen, die het lang niet altijd makkelijk hebben, maar die heel veel invloed hebben in deze regio met enorme potentie.

Nieuwste berichten

Word jij onze Financieel Administratief Medewerker?

Word jij onze Financieel Administratief Medewerker?

Nog steeds hebben 3 miljard mensen geen toegang tot het evangelie en dat raakt ons. ...
Beschikbaar zijn. En jij?

Beschikbaar zijn. En jij?

Onlangs is onze zendeling Elmer Verweij door Stichting Emmy uitgenodigd voor een ...
Je netwerk is groter dan je denkt!

Je netwerk is groter dan je denkt!

Waarschijnlijk voel jij je ook machteloos bij berichten over verre rampen. Als ...
Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Dorien is Nederlandse en is sinds 2017 getrouwd met Gaspar uit Ghana. Na een periode ...