fbpx

Word zendeling

Geven

Hoe Jon zendeling werd door visioen van God

11 feb 2021

Zendeling Jon Erickson in Guinee

Hoe Jon zendeling werd door visioen van God

11 feb 2021

Jon groeide op in een familie waar niet geloofd werd in God. Als zijn moeder praatte over levensvragen vertelde ze dat de mens afstamde van de apen. Jon kwam ook nooit in de kerk. En geloofde dat kerken eigenlijk alleen voor oude mensen waren, die door angst religieuze neigingen kregen. Toch werd Jon zendeling en is hij samen met zijn vrouw Anja betrokken bij meer dan 25 gemeentestichtingen in Guinee.

Anders dan verwacht

Toen Jon 12 was koos hij er voor bij vrienden van de familie te gaan wonen, ongeveer 1000 kilometer van waar hij opgroeide. Zijn moeder ging akkoord. Maar het nieuwe leven van de jonge Jon zag er anders uit dan hij eerst verwacht had.

Gedwongen naar de kerk

De nieuwe familie waar hij kwam te wonen ging namelijk naar de kerk. Ze waren overtuigd christen. Dus Jon moest mee. Hij stribbelde tegen, met alles wat hij had. Jon vond de kerk saai en niet relevant. Maar toch werd hij voor het eerst blootgesteld aan het woord van God.

Bekering

In zijn tweede jaar vroeg hij zichzelf af: “Waarom ben ik eigenlijk hier op aarde? Waarom besta ik? Gewoon om een huis te bouwen, te trouwen, kinderen te krijgen en te sterven?”

Een vriend nodigde Jon uit om eens een Bijbelstudie bij te wonen, die hij organiseerde vanuit huis. Ze bestudeerden Jakobus en voor het eerst in zijn leven ontdekte Jon hoe relevant de Bijbel was. Een aantal maanden later accepteerde hij Jezus als Redder en werd deel van een kerk.

De overgang tussen geloven in afstamming van apen en bidden voor mensen die genezing ontvingen van ziekten was enorm.

Visioen van God

Maar God was nog niet klaar met Jon. Jon kreeg een visioen.

In dit visioen zag hij een rivier gevuld met duizenden mensen die op weg waren naar een waterval en naar hun dood. God gaf hem een keuze: je kunt je eigen christelijke baan houden en mensen vanuit het water de oever op trekken. Of je kunt je leven neerleggen als een brug over het water en honderden zullen de brug opgaan en het leven tegemoet  lopen.

De brug

Jon koos voor de brug en werd zendeling. 42 jaar geleden maakte hij die keuze. Een keuze voor Jezus, die hij steeds weer opnieuw maakt. Dagelijks.

Wat kies jij?

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.