fbpx

Word zendeling

Geven

Hoe Jon zendeling werd door visioen van God

11 feb 2021

Zendeling Jon Erickson in Guinee

Hoe Jon zendeling werd door visioen van God

11 feb 2021

Jon groeide op in een familie waar niet geloofd werd in God. Als zijn moeder praatte over levensvragen vertelde ze dat de mens afstamde van de apen. Jon kwam ook nooit in de kerk. En geloofde dat kerken eigenlijk alleen voor oude mensen waren, die door angst religieuze neigingen kregen. Toch werd Jon zendeling en is hij samen met zijn vrouw Anja betrokken bij meer dan 25 gemeentestichtingen in Guinee.

Anders dan verwacht

Toen Jon 12 was koos hij er voor bij vrienden van de familie te gaan wonen, ongeveer 1000 kilometer van waar hij opgroeide. Zijn moeder ging akkoord. Maar het nieuwe leven van de jonge Jon zag er anders uit dan hij eerst verwacht had.

Gedwongen naar de kerk

De nieuwe familie waar hij kwam te wonen ging namelijk naar de kerk. Ze waren overtuigd christen. Dus Jon moest mee. Hij stribbelde tegen, met alles wat hij had. Jon vond de kerk saai en niet relevant. Maar toch werd hij voor het eerst blootgesteld aan het woord van God.

Bekering

In zijn tweede jaar vroeg hij zichzelf af: “Waarom ben ik eigenlijk hier op aarde? Waarom besta ik? Gewoon om een huis te bouwen, te trouwen, kinderen te krijgen en te sterven?”

Een vriend nodigde Jon uit om eens een Bijbelstudie bij te wonen, die hij organiseerde vanuit huis. Ze bestudeerden Jakobus en voor het eerst in zijn leven ontdekte Jon hoe relevant de Bijbel was. Een aantal maanden later accepteerde hij Jezus als Redder en werd deel van een kerk.

De overgang tussen geloven in afstamming van apen en bidden voor mensen die genezing ontvingen van ziekten was enorm.

Visioen van God

Maar God was nog niet klaar met Jon. Jon kreeg een visioen.

In dit visioen zag hij een rivier gevuld met duizenden mensen die op weg waren naar een waterval en naar hun dood. God gaf hem een keuze: je kunt je eigen christelijke baan houden en mensen vanuit het water de oever op trekken. Of je kunt je leven neerleggen als een brug over het water en honderden zullen de brug opgaan en het leven tegemoet  lopen.

De brug

Jon koos voor de brug en werd zendeling. 42 jaar geleden maakte hij die keuze. Een keuze voor Jezus, die hij steeds weer opnieuw maakt. Dagelijks.

Wat kies jij?

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...