fbpx

Word zendeling

Geven

Iran heeft snelstgroeiende kerk ter wereld

15 jan 2020

Iran heeft snelstgroeiende kerk ter wereld

15 jan 2020

Je verwacht het misschien niet. Maar de snelstgroeiende kerk ter wereld is de Iraanse kerk. Recentelijk zijn we geschokt door het nieuws uit Iran. Het gebied is erg onrustig, de spanningen lopen hoog op. Maar er is Hoop. Hoop met een hoofdletter. Want Jezus werkt door. 

#PRAYFORIRAN

Op de Ranglijst Christenvervolging die Open Doors jaarlijks uitbrengt staat Iran steeds weer in de top 10. De christenen in dit land in het Midden-Oosten hebben het zwaar. Ook wij horen steeds weer van zendingswerkers en deskundigen hoe heftig het er aan toe gaat in Iran. Bidden jullie mee voor onze broers en zusters?

Kerkgroei

Ondanks (of dankzij?) de vervolging is er wel een hoopvolle boodschap. De kerk van Iran is namelijk de snelstgroeiende kerk van het moment. Nergens ter wereld komen meer mensen tot geloof en groeit de kerk harder dan de kerk in Iran. We zijn dankbaar dat we met CAMA Zending hier een (kleine) bijdrage aan mogen leveren. Zo worden er op dit moment in omliggende landen Iraniërs getraind en gediscipeld, met de hoop dat ze de kerk van Iran kunnen versterken.

Iraanse vluchtelinge ontmoet Jezus

Een tijdje terug hoorden we het verhaal van een CAMA-werker in de regio Midden-oosten. Deze zendeling ontmoette een Iraanse vluchteling in een vluchtelingenkamp. De vrouw was geschokt, want ze kon haar benodigde documenten niet vinden. De zendeling hielp met zoeken en als een wonder werden de papieren gevonden. Ze was zó opgelucht dat ze meteen een knuffel gaf.

20 minuten later zag de CAMA-werker dezelfde vrouw bij een van de lokale partners. Ze waren aan het bidden.  Op dat moment gaf ze haar leven aan Jezus en koos ze er voor om christen te worden! Helaas weten we niet hoe het nu met haar is. Maar we bidden dat er nog veel van dit soort verhalen zullen volgen. Juist nu de druk toeneemt zal de doorbraak groot zijn!

Nieuwste berichten

Word jij onze Financieel Administratief Medewerker?

Word jij onze Financieel Administratief Medewerker?

Nog steeds hebben 3 miljard mensen geen toegang tot het evangelie en dat raakt ons. ...
Beschikbaar zijn. En jij?

Beschikbaar zijn. En jij?

Onlangs is onze zendeling Elmer Verweij door Stichting Emmy uitgenodigd voor een ...
Je netwerk is groter dan je denkt!

Je netwerk is groter dan je denkt!

Waarschijnlijk voel jij je ook machteloos bij berichten over verre rampen. Als ...
Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Gaspar & Dorien: Partners in Mission

Dorien is Nederlandse en is sinds 2017 getrouwd met Gaspar uit Ghana. Na een periode ...