fbpx

Word zendeling

Geven

Iran heeft snelstgroeiende kerk ter wereld

15 jan 2020

Iran heeft snelstgroeiende kerk ter wereld

15 jan 2020

Je verwacht het misschien niet. Maar de snelstgroeiende kerk ter wereld is de Iraanse kerk. Recentelijk zijn we geschokt door het nieuws uit Iran. Het gebied is erg onrustig, de spanningen lopen hoog op. Maar er is Hoop. Hoop met een hoofdletter. Want Jezus werkt door. 

#PRAYFORIRAN

Op de Ranglijst Christenvervolging die Open Doors jaarlijks uitbrengt staat Iran steeds weer in de top 10. De christenen in dit land in het Midden-Oosten hebben het zwaar. Ook wij horen steeds weer van zendingswerkers en deskundigen hoe heftig het er aan toe gaat in Iran. Bidden jullie mee voor onze broers en zusters?

Kerkgroei

Ondanks (of dankzij?) de vervolging is er wel een hoopvolle boodschap. De kerk van Iran is namelijk de snelstgroeiende kerk van het moment. Nergens ter wereld komen meer mensen tot geloof en groeit de kerk harder dan de kerk in Iran. We zijn dankbaar dat we met CAMA Zending hier een (kleine) bijdrage aan mogen leveren. Zo worden er op dit moment in omliggende landen Iraniërs getraind en gediscipeld, met de hoop dat ze de kerk van Iran kunnen versterken.

Iraanse vluchtelinge ontmoet Jezus

Een tijdje terug hoorden we het verhaal van een CAMA-werker in de regio Midden-oosten. Deze zendeling ontmoette een Iraanse vluchteling in een vluchtelingenkamp. De vrouw was geschokt, want ze kon haar benodigde documenten niet vinden. De zendeling hielp met zoeken en als een wonder werden de papieren gevonden. Ze was zó opgelucht dat ze meteen een knuffel gaf.

20 minuten later zag de CAMA-werker dezelfde vrouw bij een van de lokale partners. Ze waren aan het bidden.  Op dat moment gaf ze haar leven aan Jezus en koos ze er voor om christen te worden! Helaas weten we niet hoe het nu met haar is. Maar we bidden dat er nog veel van dit soort verhalen zullen volgen. Juist nu de druk toeneemt zal de doorbraak groot zijn!

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.