fbpx

Word zendeling

Geven

Jan Kieviet: ‘3 belangrijke kerkleiders overleden’

27 apr 2021

Vrouw in Senegal zit op grond met blauwe potten voor zich

Jan Kieviet: ‘3 belangrijke kerkleiders overleden’

27 apr 2021

Waar een goede vriend en collega-arts ons vorig jaar voor waarschuwde rondom Corona in Senegal is helaas waar geworden. Wij en de kerk in Senegal lijden onder het verlies van een aantal dierbaren vanwege Corona. In de afgelopen maand zijn 3 belangrijke kerkleiders overleden. Het zijn onmisbare leiders en ze laten grote leegtes achter in hun gezin (met tienerkinderen), en in hun kerk en vele commissies. De raad van bestuur van het enige missieziekenhuis van Senegal, waar Tabitha ook deel van uitmaakt, heeft twee leden verloren en staat nu op non-actief.

Volle ziekenhuizen’

Hoewel de cijfers een stuk lager zijn dan in Nederland (maar er ook veel minder getest wordt), is de impact va de tweede golf enorm. Er zijn veel verhalen van mensen die thuis overlijden zonder dat er een test is gedaan. Vanwege volle ziekenhuizen en reis restricties is niet-corona gerelateerde zorg ook moeilijker bereikbaar.

Kerken zien verlies

Sommige kerken hebben hun diensten hervat, anderen doen hun dienst via een Facebook-pagina. Maar alle kerken zien een verlies van betrokkenheid. Activiteiten en events, zoals medisch campagnes of gospelconcerten, die belangrijkzijn voor de eenheid van de kerk, gaan niet door. Ook onze jaarlijkse conferentie voor christenen in de zorg kon niet doorgaan en werd online gegeven. Ondanks dat er een goede opkomst was waarbij kleine groepjes zich voor computers in het hele land verzameld hadden, wordt het echte contact gemist. Met name het prille studentenwerk heeft te lijden onder een jaar met vrijwel geen ontmoetingen.

Bidden voor herstel

De overheid is inmiddels begonnen met vaccineren. Hierbij neemt de stichting voor christenen in de gezondheidszorg een voorlichtende rol op zich naar de christelijke gemeenschap. De recente rellen in Senegal hebben aangetoond dat de wonden geslagen door de coronacrisis diep zijn. We bidden voor herstel van het land, lichamelijk en geestelijk.

Foto: Ewien van Bergeijk (zie haar Flickr-pagina voor meer prachtige plaatjes)

Nieuwste berichten

LIFE ON TOUR: JESUS > everything

LIFE ON TOUR: JESUS > everything

Een compleet programma voor jeugddiensten en jongerenavonden. Interactief, met een ...
Matthijs in het Midden-Oosten

Matthijs in het Midden-Oosten

Wist jij dat CAMA Zending meerdere zendelingen heeft uitgezonden naar het ...
Interactieve avond Gods Plan en jouw leven

Interactieve avond Gods Plan en jouw leven

Afgelopen week waren we in Baptistengemeente De Verbinding in Veenendaal voor een ...
Vacature directeur CAMA Zending

Vacature directeur CAMA Zending

Wil jij impact hebben op 3 miljard mensen?  Ben jij de visionair die leiding geeft ...