fbpx

Word zendeling

Geven

Janita gaat vanuit NL op avontuur met zendelingen

5 aug 2021

Janita de Frel met man op foto met stad op achtergrond met mooi uitzicht

Janita gaat vanuit NL op avontuur met zendelingen

5 aug 2021

Hoi hoi, mijn naam is Janita de Frel. En samen met mijn man Koos ben ik deel van Thuisfront Team (TFT) van kersverse zendelingen Hans en Mirjam Duin. We nemen onze taak erg serieus, want het werk van het TFT is heel belangrijk bij een uitzending.

Zelf heb ik dat ook ervaren toen ik als Nederlandse juf voor twee jaar werd uitgezonden naar de Papua, alweer zo’n 13 jaar geleden. Als zendeling zit je vaak ver weg van Nederland, maar via het TFT blijf je verbonden.

Ook zijn we een belangrijke schakel in de relatie tot de uitzendende gemeente. Zo kunnen Hans en Mirjam op de hoogte blijven van de kerk in Nederland, maar kunnen zij ook gebedspunten aan de uitzendende gemeente doorgeven. Dat is erg belangrijk.

Een biddend, meelevend en actief steunend thuisfront zorgt ervoor dat Hans en Mirjam zich volledig kunnen richten op het werk en leven in de Hoorn van Afrika. We zijn dankbaar dat wij een onderdeel mogen zijn van dit stukje zendingswerk en gaan dit avontuur samen met hen aan.

We zijn al een langere tijd bevriend met Hans en Mirjam en zullen ook zeker het initiatief nemen om regelmatig te vragen hoe het met ze gaat. En op die manier blijven we, op fysiek grote afstand, toch nauw met elkaar verbonden.

Onze droom voor Hans en Mirjam is dat ze vanuit hun natuurlijke gaven met de lokale bevolking zich kunnen verbinden. We bidden dat ze juist daar vriendschappen aan gaan en vanuit ontspanning een kring van mensen om zich heen krijgen met wie ze hun geloof kunnen delen.

De ultieme droom is dat er uiteindelijk een gemeente of kerkje gaat ontstaan. Zo bouwen we samen aan Gods Koninkrijk: Hans en Mirjam in de Hoorn van Afrika, Koos en ik vanuit Nederland.

Dit artikel is gepubliceerd in zendingsmagazine ‘De Pionier‘. Wil je het magazine lezen? Klik dan op de link.

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...