fbpx

Word zendeling

Geven

Je netwerk is groter dan je denkt!

22 mrt 2023

Je netwerk is groter dan je denkt!

22 mrt 2023

Waarschijnlijk voel jij je ook machteloos bij berichten over verre rampen. Als eenling kun je weinig doen. Maar vergeet niet dat je als christen connecties hebt met mensen die zich wél dicht bij het epicentrum bevinden. In samenwerking met hen kan je toch impact maken in gebieden die zich ver van je bed bevinden.

De kerken in Adana in Turkije, en in Aleppo in Syrië waren zelf slachtoffer van de recente aardbeving, maar konden ook direct hulp bieden. Vanaf het eerste moment boden ze een schuilplaats, praktische hulp en geestelijke steun aan daklozen en gewonden. Net als wij worden ze gedreven door Gods Geest en verlangen ze ernaar de liefde van God te delen met hun omgeving. Vanuit Nederland hebben we een directe verbinding met onze broers en zussen in deze gemeenten en bieden we steun door gebed en middelen.

Partnerschappen tussen gemeenten werden al ingezet in de tijd van Paulus. Toen er hongersnood heerste in Jeruzalem, zamelden gemeenten in Turkije geld in om over te dragen aan de gemeente in het noodgebied. Maar het ging niet alleen om materiële hulp, want “men kan niet leven van brood alleen.”. Het gaat om de hele mens, met lichaam ziel en geest. Paulus prijst de gemeente in Filippi omdat die hem geestelijk en financieel helpt bij zijn verkondiging van het evangelie. Hij roept de gemeente in Rome op met hem samen te werken om in Spanje gemeentestichtend werk te doen. Geld speelde een belangrijke rol, maar uit alles blijkt dat het om veel meer gaat. Paulus werd blij van de getoonde belangstelling, hij had bemoediging en gebed nodig om effectief te kunnen zijn.

De Bijbel vraagt veel aandacht voor gebieden waar een schrijnend gebrek is aan evangelieverkondiging. Mensen hebben de boodschap van hoop en bevrijding nodig die alleen te vinden is in Jezus Christus. Hij roept op dit te laten weten aan alle volken! Laten we dus zo veel mogelijk samenwerken met gemeenten van broers en zussen op plekken waar het evangelie nu nog schaars is. CAMA Zending kan jou en je gemeente helpen bij het opzetten van een partnerschap met een gemeente in een gebied waar Jezus nog niet bekend is.

Doe je ook mee?
Arie Verduijn, Coördinator Mission Partners

Nieuwste berichten

De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...
Hoop in West-Afrika

Hoop in West-Afrika

In N’Zao, een dorpje in Zuid-Oost Guinee, bevindt zich een klein ziekenhuis, de Hoop ...