fbpx

Word zendeling

Geven

Je netwerk is groter dan je denkt!

22 mrt 2023

Je netwerk is groter dan je denkt!

22 mrt 2023

Waarschijnlijk voel jij je ook machteloos bij berichten over verre rampen. Als eenling kun je weinig doen. Maar vergeet niet dat je als christen connecties hebt met mensen die zich wél dicht bij het epicentrum bevinden. In samenwerking met hen kan je toch impact maken in gebieden die zich ver van je bed bevinden.

De kerken in Adana in Turkije, en in Aleppo in Syrië waren zelf slachtoffer van de recente aardbeving, maar konden ook direct hulp bieden. Vanaf het eerste moment boden ze een schuilplaats, praktische hulp en geestelijke steun aan daklozen en gewonden. Net als wij worden ze gedreven door Gods Geest en verlangen ze ernaar de liefde van God te delen met hun omgeving. Vanuit Nederland hebben we een directe verbinding met onze broers en zussen in deze gemeenten en bieden we steun door gebed en middelen.

Partnerschappen tussen gemeenten werden al ingezet in de tijd van Paulus. Toen er hongersnood heerste in Jeruzalem, zamelden gemeenten in Turkije geld in om over te dragen aan de gemeente in het noodgebied. Maar het ging niet alleen om materiële hulp, want “men kan niet leven van brood alleen.”. Het gaat om de hele mens, met lichaam ziel en geest. Paulus prijst de gemeente in Filippi omdat die hem geestelijk en financieel helpt bij zijn verkondiging van het evangelie. Hij roept de gemeente in Rome op met hem samen te werken om in Spanje gemeentestichtend werk te doen. Geld speelde een belangrijke rol, maar uit alles blijkt dat het om veel meer gaat. Paulus werd blij van de getoonde belangstelling, hij had bemoediging en gebed nodig om effectief te kunnen zijn.

De Bijbel vraagt veel aandacht voor gebieden waar een schrijnend gebrek is aan evangelieverkondiging. Mensen hebben de boodschap van hoop en bevrijding nodig die alleen te vinden is in Jezus Christus. Hij roept op dit te laten weten aan alle volken! Laten we dus zo veel mogelijk samenwerken met gemeenten van broers en zussen op plekken waar het evangelie nu nog schaars is. CAMA Zending kan jou en je gemeente helpen bij het opzetten van een partnerschap met een gemeente in een gebied waar Jezus nog niet bekend is.

Doe je ook mee?
Arie Verduijn, Coördinator Mission Partners

Nieuwste berichten

Zaaien en oogsten in Japan

Zaaien en oogsten in Japan

Het verhaal van Mabel Francis en het echtpaar Schaeffer toont de volharding en vaak ...
Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina ging op short-term uitzending naar Italië

Rolina kwam onlangs terug van haar short-term missiereis naar Italië. Ze ging onder ...
Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Wil jij ook een Missie Partnerschap aangaan?

Met Mission Partners faciliteert CAMA Zending gelijkwaardige partnerschappen tussen ...
Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Ruim 100 jongeren op missiereis deze zomer!

Afgelopen vrijdagavond organiseerde CAMA Zending in Amersfoort de aftrap van haar ...