In Jemen is ‘s werelds grootste humanitaire crisis op dit moment, aldus de Verenigde Naties. Wat er op dit moment gaande is in Jemen is nauwelijks te bevatten. Ruim 18 miljoen mensen in Jemen hebben acuut humanitaire hulp nodig. 3 miljoen mensen zijn in hun eigen land op de vlucht. Tienduizenden mensen zijn al omgekomen door de  vernietigende oorlog in het land. Medische zorg is nauwelijks nog beschikbaar en met de dag is er minder te eten. De hongersnood begint zo dringend te worden dat miljoenen mensen dreigen te verhongeren.

Toch is er hoop!

Toch is er hoop! Van de 27 miljoen inwoners in Jemen zijn er op dit moment slechts 2.500 christenen bekend. Maar de kerk groeit! Volgens Jemenitische gelovigen maakt de kerk zelfs de grootste groei in de afgelopen decennia door! De regiocoördinator in het noorden schreef ons het volgende:

Nieuwe mensen komen tot geloof, elke maand. Ik ben bang dat we niet in staat zijn deze groei in goede banen te leiden als er zo veel mensen tot geloof blijven komen.

Geef daarom aan CAMA Zending. Samen met de lokale kerken, kerkleiders en gelovigen heeft CAMA Zending de mogelijkheid om middelen op een effectieve manier in te zetten. Tegelijkertijd bidden we voor kansen om het Evangelie te verkondigen. Er is een dringend tekort aan financiën om hulpmiddelen (zoals water, voedsel en medische spullen!) het land in te krijgen.

Bid daarom voor nieuwe zendelingen. Het is nu niet mogelijk om zendelingen te sturen naar Jemen. Toch is CAMA vanuit Canada bezig met het opzetten van een team in Djibouti, waar veel Jemenitische vluchtelingen in kampen zitten. We zoeken verpleegkundigen, leraren, ontwikkelingswerkers, administrateurs/managers en nog veel meer. Meer informatie nodig? Neem contactmet ons op.

Help mee. Geef en bid, en zaai Jezus’ liefde in dit rampgebied.

Flyer CAMA Zending met tekst over noodhulp voor rampgebied en oorlogsgebied jemen

Financiële hulp is onmiddellijk nodig. Zowel voor water, eten en medische materialen is een financieel te kort. Helpt u mee? Doneer dan met de omschrijving “Noodhulp Jemen” en bid mee. De financiële middelen worden door middel van de lokale kerk en het CAMA netwerk ingezet voor directe noodhulp. We bidden dat we juist in deze moeilijke tijd de liefde van Jezus mogen laten zien aan de inwoners van Jemen.

Geven