fbpx

Word zendeling

Geven

Jon en Anja Erickson dopen nieuwe gelovigen in Guinee

30 jan 2020

Zendelingen Jon en Anja Erickson met Hoop Kliniek Guinee op achtergrond

Jon en Anja Erickson dopen nieuwe gelovigen in Guinee

30 jan 2020

Het begint zo langzamerhand een traditie te worden: elk jaar tijdens kerst dopen Jon en Anja nieuwe gelovigen in Guinee. “Tijdens kerst 2019 was het ons cadeau van Jezus dat we een groep mannen, vrouwen en een jonge gelovige van de vervolgde kerk mochten dopen”, aldus Jon en Anja. En wat een getuigenissen! Stuk voor stuk mensen die weten wat het is om Jezus te volgen, ongeacht de prijs.

Jonge gelovige

Dopen in rivier GuineeDeze jonge gelovige, van waarschijnlijk een jaar of 12, werd afgelopen kerst gedoopt. Zijn voorganger gaf namens hem een getuigenis. Hij vertelde dat deze jonge knaap eerst incidenteel naar de kerk kwam, maar later zijn hele familie naar de kerk toebracht. Wauw!

Blinde vrouw

Ook een blinde vrouw werd die dag gedoopt. Ze vertelde dat ze getrouwd was, maar dat haar man bij haar weg was gegaan, omdat ze blind geworden was. Ze vertelde dat Jezus haar nooit verlaten had en dat Jezus haar leven gevuld heeft met vreugde en vrede.

Opgesloten door echtgenoot

Een andere vrouw werd door haar man gewaarschuwd om niet meer naar de kerk te gaan. Maar ze gaf hier geen gehoor aan. Steeds weer kwam ze naar de kerk. Haar echtgenoot accepteerde dit niet, sloot haar op in huis. Het getuigt van een groot geloof dat deze vrouw ondanks vervolging er voor koos om zich te laten dopen. Ze is een vrouw van groot geloof!

Het verhaal van Samuel

Lachende jongeman Samuel staat voor een doekAls laatste werd een lokale inwoner genaamd “Samuel” gedoopt. Hij was een aanhanger van de grootste religie van Guinee en stelde zich agressief op ten opzichte van zijn broer, een christen. Maar God greep in. Hij kreeg ontzettende pijn aan zijn ogen. Wanhopig kwam hij naar een voorganger voor gebed. Later ontving hij medische hulp. Hij genas en gaf zijn leven aan Jezus. Door zijn keuze voor Jezus verloor hij zijn vrouw. Zijn schoonouders namen zijn vrouw af omdat hij veranderd was van religie. Samuel bracht een groot offer, maar het was hem alles waard.

Nieuwste berichten

Vacature directeur CAMA Zending

Vacature directeur CAMA Zending

Wil jij impact hebben op 3 miljard mensen?  Ben jij de visionair die leiding geeft ...
‘Ik ben bang, de wereld valt uit elkaar!’

‘Ik ben bang, de wereld valt uit elkaar!’

Laatst was een CAMA zendeling op bezoek bij zijn vriend Tapha in de sloppenwijk en ...
Dit gebed bidt pasbekeerde Turkse Mohammed

Dit gebed bidt pasbekeerde Turkse Mohammed

Afgelopen week deelden we het verhaal van deze (nu ex-!) moslima. Ze kwam tot geloof ...
Moslima komt via Mission Partner tot geloof

Moslima komt via Mission Partner tot geloof

‘Ik ben Koerdisch. Ik wist niets van de wereld. En ik was moslim.’ Dit is hoe een ...