fbpx

Word zendeling

Geven

Jonge losbandige moslim (16) ziet Jezus in droom en wordt christen

23 mei 2019

Zendelingen dopen jong gelovige op zendingsveld

Jonge losbandige moslim (16) ziet Jezus in droom en wordt christen

23 mei 2019

Parsi (16) groeide op in een problematische omgeving. Hij groeide op met de koran in een gesloten land in het Midden-Oosten, in een gezin waarin extreem huiselijk geweld plaatsvond.

“Hij kreeg 14 zweepslagen en zat 1.5e maand gevangen in de jeugdgevangenis”

Toen hij nog jonger was leefde Parsi een dubbelleven; hij verkocht alcohol, leefde een heftig leven zonder wetten en verdiende veel geld. Aan de andere kant was hij moslim. En dit bracht hem in grote problemen. Alcohol drinken of verhandelen is namelijk strafbaar volgens de Islam. Parsi werd gepakt. Hij kreeg 14 zweepslagen en zat 1.5e maand gevangen in de jeugdgevangenis. Zijn leven was uitzichtloos, zonder hoop en hij ervaarde dat hij iets miste in zijn leven.

Nadat Parsi vrij kwam uit de gevangenis verhuisde hij naar een ander land. Hij bezocht er een kerk, in het diepste geheim en ervaarde voor het eerst echte liefde. Hij wist dat dit precies was wat hij miste. Hij kocht een Bijbel en las “Klop en er zal worden opengedaan, vraag en het zal je worden gegeven.”

“De ouders van Parsi ontdekken zijn grote geheim”

Dan gebeurt er iets heftigs. De ouders van Parsi ontdekken zijn grote geheim. Er volgt straf en huisarrest. Maar Parsi bidt: “God, als U écht bestaat, help me dan!”. Een leraar biedt hulp. Drie dagen later bidt hij opnieuw om hulp en gaat hij slapen. Deze nacht krijg hij een bijzondere droom. Hij ziet een gesloten deur, maar er wordt aan de deur geklopt. Onder de deur ziet hij een groot licht. Parsi opende de deur en zag een man gekleed in een lange witte jurk, met een uitgestoken hand. De man sprak persoonlijk tot Parsi en wist zelfs zijn naam!

“Hij wil evangelist worden!”

De volgende ochtend word Parsi wakker en vraagt zijn vader: “Jongen, wil je naar de kerk gaan?” En samen gingen ze naar de kerk. Een paar maanden later is Parsi gedoopt en is hij een overtuigd volgeling van Jezus geworden. Om te groeien in zijn geloof bezoekt hij momenteel diverse kerken en gaat hij regelmatig naar gebedsavonden. En weet je wat zijn droom is? Hij wil evangelist worden! Hij droomt van nieuwe mensen die tot geloof komen. Want Jezus zegt: “Ik sta voor de deur en klopt. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij.”

Bid jij mee voor Parsi? Zijn ouders zijn namelijk nog niet christen. Zijn keuze wordt thuis getolereerd, maar nog steeds moet hij dingen in het geheim doen. Bid dat zijn ouders tot geloof komen en bid voor veel vrucht voor deze jonge evangelist.

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.