fbpx

Word zendeling

Geven

Jonge losbandige moslim (16) ziet Jezus in droom en wordt christen

23 mei 2019

Zendelingen dopen jong gelovige op zendingsveld

Jonge losbandige moslim (16) ziet Jezus in droom en wordt christen

23 mei 2019

Parsi (16) groeide op in een problematische omgeving. Hij groeide op met de koran in een gesloten land in het Midden-Oosten, in een gezin waarin extreem huiselijk geweld plaatsvond.

“Hij kreeg 14 zweepslagen en zat 1.5e maand gevangen in de jeugdgevangenis”

Toen hij nog jonger was leefde Parsi een dubbelleven; hij verkocht alcohol, leefde een heftig leven zonder wetten en verdiende veel geld. Aan de andere kant was hij moslim. En dit bracht hem in grote problemen. Alcohol drinken of verhandelen is namelijk strafbaar volgens de Islam. Parsi werd gepakt. Hij kreeg 14 zweepslagen en zat 1.5e maand gevangen in de jeugdgevangenis. Zijn leven was uitzichtloos, zonder hoop en hij ervaarde dat hij iets miste in zijn leven.

Nadat Parsi vrij kwam uit de gevangenis verhuisde hij naar een ander land. Hij bezocht er een kerk, in het diepste geheim en ervaarde voor het eerst echte liefde. Hij wist dat dit precies was wat hij miste. Hij kocht een Bijbel en las “Klop en er zal worden opengedaan, vraag en het zal je worden gegeven.”

“De ouders van Parsi ontdekken zijn grote geheim”

Dan gebeurt er iets heftigs. De ouders van Parsi ontdekken zijn grote geheim. Er volgt straf en huisarrest. Maar Parsi bidt: “God, als U écht bestaat, help me dan!”. Een leraar biedt hulp. Drie dagen later bidt hij opnieuw om hulp en gaat hij slapen. Deze nacht krijg hij een bijzondere droom. Hij ziet een gesloten deur, maar er wordt aan de deur geklopt. Onder de deur ziet hij een groot licht. Parsi opende de deur en zag een man gekleed in een lange witte jurk, met een uitgestoken hand. De man sprak persoonlijk tot Parsi en wist zelfs zijn naam!

“Hij wil evangelist worden!”

De volgende ochtend word Parsi wakker en vraagt zijn vader: “Jongen, wil je naar de kerk gaan?” En samen gingen ze naar de kerk. Een paar maanden later is Parsi gedoopt en is hij een overtuigd volgeling van Jezus geworden. Om te groeien in zijn geloof bezoekt hij momenteel diverse kerken en gaat hij regelmatig naar gebedsavonden. En weet je wat zijn droom is? Hij wil evangelist worden! Hij droomt van nieuwe mensen die tot geloof komen. Want Jezus zegt: “Ik sta voor de deur en klopt. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij.”

Bid jij mee voor Parsi? Zijn ouders zijn namelijk nog niet christen. Zijn keuze wordt thuis getolereerd, maar nog steeds moet hij dingen in het geheim doen. Bid dat zijn ouders tot geloof komen en bid voor veel vrucht voor deze jonge evangelist.

Nieuwste berichten

Russische CAMA-voorganger naar Zoetermeer

Russische CAMA-voorganger naar Zoetermeer

Op dinsdagavond 24 januari zal Misha Medvedev, voorganger van de CAMA-kerk in ...
Ik hoop te ontdekken of zending bij mij past

Ik hoop te ontdekken of zending bij mij past

Ze is 22 jaar, afgestudeerd in Fine Arts & Design in Education aan de Hogeschool ...
11 nieuwe zendelingen voor CAMA Zending in 2022

11 nieuwe zendelingen voor CAMA Zending in 2022

In 2022 heeft CAMA Zending 11 nieuwe zendelingen uit kunnen zenden naar de minst ...
LIFE ON TOUR: JESUS > everything

LIFE ON TOUR: JESUS > everything

CAMA Zending, Life tienerevent en Delight Worship samen on tour Tieners en jongeren ...