fbpx

Word zendeling

Geven

Jonge voorganger Joshua werd tegengewerkt: nu een bloeiende gemeente met 47 leden

2 feb 2020

Jonge voorganger Joshua kijkt bedenkelijk met blauw shirt aan

Jonge voorganger Joshua werd tegengewerkt: nu een bloeiende gemeente met 47 leden

2 feb 2020

Het begon ongeveer elf jaar geleden. Een klein dorp in een gesloten land in West-Afrika. Het dorp en de omgeving waren nog onbereikt met het Evangelie. Maar daar moest verandering in komen. Een jonge voorganger, Joshua, werd bereid gevonden er te wonen en werken. Hij werd door een oudere collega geholpen om een huis te vinden. Maar daar begon de eerste tegenstand al. Niemand in het dorp wilde hem een plek geven! CAMA zendeling Heleen Veen vertelde dit prachtige verhaal.

Geen water te vinden

Maar Joshua gaf niet op. Hij begon met het bezoeken van mensen terwijl hij elders woonde. Na enige tijd kreeg hij een stuk land toegewezen waar hij een huis op kon bouwen. Joshua bouwde een simpele hut, om al snel te ontdekken dat er geen water was te vinden op het stuk land. De dorpelingen moeten dit geweten hebben. Land zonder water is erg lastig om op te leven.

Joshua vlucht voor zijn leven

Opnieuw gaf Joshua niet op. Hij ging water halen uit het dorp op een centraal punt. In grote vaten op een ezelskarretje. Hierdoor leerde hij veel mensen uit het dorp kennen. Hoe mooi is dat! De lokale mensen probeerden van alles om Joshua het leven onmogelijk te maken. Maar God gebruikte dat ten goede. Joshua ging door met het delen van het Evangelie met hen die wilden luisteren. Dit werd niet hem niet in dank afgenomen en diverse malen werd hij bedreigd. Hij heeft verschillende keren voor zijn leven moeten vrezen en vluchtte naar een andere locatie.

Maar Joshua gaf niet op.  

God voorziet in een waterput

Uiteindelijk kwamen er één voor één mensen tot geloof. Er werd met diensten begonnen op het land zonder water. Door hulp van anderen kon Joshua een huis bouwen, met een kleine kerk. Ook werd er een collega ingeschakeld, gespecialiseerd in waterputten slaan. Als antwoord op gebed werd er water gevonden op het landje van Joshua! Hij kon een tuin aanleggen voor zijn levensonderhoud. En wat misschien nog wel het mooiste is: de waterput geeft genoeg water voor het hele dorp! Momenteel komen er ontelbaar veel dorpelingen water halen bij Joshua. God gaf wat men nodig had.

Samen met het water uit de bron wordt het verhaal verteld van het Levend Water. De gemeente groeit. De gemeente heeft nu maar liefst 47 leden. En Joshua gefet nog altijd niet op. Hij heeft veel plannen over hoe hij meer mensen kan bereiken met Jezus.

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...