fbpx

Word zendeling

Geven

Jubileum Poundou Bijbelschool (Burkina Faso)

13 jun 2018

Groep mensen uit Burkina Faso poseert in rijen in zelfde kleding

Jubileum Poundou Bijbelschool (Burkina Faso)

13 jun 2018

Arjo & Adrie zijn blij voor een veilige reis naar Burkina Faso, waar ze het 40-jarige jubileum van de Poundou Bijbelschool mee mochten vieren. Burkina Faso is niet meer het veilige land van vroeger. Naast de grote aanslagen die in het verleden en recent plaatsvonden in de hoofdstad, komen er regelmatig kleien groepen zwaar gewapende terroristen het land binnen om angst te zaaien en de bevolking te dwingen het Franse onderwijs te stoppen en de Koran te gebruiken.

Het land is ingedeeld in verschillende zones met kleuren die het gevaar aangeven. Poundou ligt aan de rand van de rode zone, vlakbij Dedougou. In het oosten van het land is de veiligheidssituatie verslechterd en hebben zendingsorganisaties hun medewerkers geëvacueerd op aanraden van de plaatselijke bevolking.

De afgelopen veertig jaar zijn er in totaal 535 voorgangers afgestudeerd

Het was daarom een enorm voorrecht dat Arjo en Adrie het 40-jarig jubileum van de Bijbelschool mochten vieren. Tijdens de viering stroomde het terrein vol met oud-studenten en bezoekers. Er werd voor iedereen gekookt, er werden workshops gegeven over het maken van kunstmest met natuurlijke producten, er waren presentaties over de ontwikkelingen van de school, een werkelijk jubileumfeest en de diploma-uitreiking voor de studenten die dit jaar afstuderen. De afgelopen veertig jaar zijn er in totaal 535 voorgangers afgestudeerd, ze zijn soms verantwoordelijk voor wel twee of drie kerken. Ze voorzien in hun eigen onderhoud door landbouw of een vak wat ze hebben geleerd.

De school, die klein begon met een paar huizen van klei, biedt nu ruimte aan 100 studenten per jaar. Ook de vrouwen van de studenten zijn door hun opleiding goed in staat om de taken in de kerk op zich te nemen.

Hieronder een aantal korte getuigenissen.

Oud student

We hebben verschillende moeilijke jaren gehad omdat we als christenen lang niet overal werden geaccepteerd. Er zijn nog veel animisten (zij geloven in de gewoonten en gebruiken van hun voorouders)  Toch zijn we de Heer trouw gebleven aan onze roeping. Pas geleden hebben we een afdak met muren van stromatten gebouwd. Kwaadwillende mensen staken de matten in brand maar wonder boven wonder brandde de rest niet af. We laten ons niet ontmoedigen en hebben inmiddels een muur van cement en gaan door met het werk wat de Heer ons heeft gegeven.

 

Vrouw van een huidige student:

Ik kom jullie bedanken voor het goede advies wat jullie aan mij en mijn vrouw hebben gegeven toen we hier op school waren. We waren al verschillende jaren getrouwd en hadden nog geen kinderen, zoiets is vooral in onze cultuur een groot probleem. Jullie advies was om hiervoor te blijven bidden. Ik ben heel blij jullie te mogen vertellen dat de Heer ons zes kinderen heeft gegeven.

 

N.a.v. nieuwsbrief Arjo & Adrie de Vroome

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.