fbpx

Word zendeling

Geven

Laten we de Russen niet vergeten

3 mrt 2022

Vlag Oekraine Rusland

Laten we de Russen niet vergeten

3 mrt 2022

Een Russische vriendin vraagt – bezwaard en beschaamd – dringend om gebed. Voor haar oom en zijn gezin in Oekraïne. Voor haar ouders in Rusland: ‘They are frightened.’

Grote zorgen

Zelf woont Larissa* momenteel in Italië vanwege haar werk. Tot nu lukt het nog om contact te houden met zowel haar ouders in Rusland als met haar familie in Oekraïne. De zorgen zijn groot, aan weerszijden van de grens. Vanwege de dreiging, de inperking van vrijheden, de economische situatie en een mogelijk verdere escalatie van de oorlog. Wat zijn de gevolgen voor haar familie in Rusland? Wat staat haar familie in Oekraïne nog te wachten?

Schaamte

‘Ik voel me bezwaard en ik schaam me zelfs om op dit moment gebed te vragen voor m’n familie in Rusland.’

Larissa*: ‘Ik voel me bezwaard en ik schaam me zelfs om op dit moment gebed te vragen voor m’n familie in Rusland. Zij worden immers (nog) niet gebombardeerd. Maar er is geen toekomst voor de Russen, geen vrijheid voor het volk. Nu worden ze compleet geëlimineerd en steeds meer buitengesloten van de samenleving. Erg pijnlijk’

Bidden voor Oekraïne

Laten we bidden voor Oekraïne. Maar zeker ook voor de Russen. Gewone mensen, die deze oorlog niet willen en ook nooit gewild hebben. Mensen die jarenlang geïndoctrineerd zijn in een land waar fundamentele vrijheden steeds meet onder druk zijn komen te staan. Waar onafhankelijke media en maatschappelijke organisaties steeds verder buitenspel zijn gezet. Waar politieke tegenstanders van het regime op valse aanklachten worden vervolgd en waar van onafhankelijke rechtspraak geen sprake meer is. Laten we de Russen niet vergeten.

Familie van medegelovigen

‘God is onze kracht en het is zo ongelooflijk bemoedigend dat zoveel mensen op deze manier betrokken zijn.’

Larissa* schreef: ‘Ondanks alles voel ik me ontzettend gezegend, omdat ik Jezus ken en een geweldige familie van medegelovigen om me heen heb. In Italië, maar ook op andere plekken waar wordt meegeleefd en meegebeden. God is onze kracht en het is zo ongelooflijk bemoedigend dat zoveel mensen op deze manier betrokken zijn.’

Doen wat we kunnen

In haar kerk in Italië werd zondag krachtig en vurig gebeden. Voor Larissa in Italië, voor haar ouders in Rusland én voor haar familie in Oekraïne. Laten we bidden, voor de Oekraïners én voor de Russen.  Laten we doen wat we kunnen om de Oekraïense bevolking op alle mogelijke manieren te helpen. En laten we ook de mensen in Rusland alsjeblieft niet vergeten.

CAMA Zending Noodhulp Oekraine

Concrete hulp

Bij CAMA Zending staan we in nauw contact met onze zustergemeenten in Rusland, Oekraïne en de omliggende landen. Via deze kerken en contacten kunnen we rechtstreeks voorzien in de noodhulp aan mensen die direct door de oorlog getroffen worden. Zo kunnen we ook vanuit Nederland hulp bieden en samen Jezus zichtbaar maken in deze moeilijke en donkere tijd. Giften worden direct besteed aan het verlenen van noodhulp via lokale kerken ter plaatse.

* Wegens privacy redenen niet haar echte naam.

 

 

 

 

 

 

Door: Hans Borghuis
www.hansborghuis.nl

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.