fbpx

Word zendeling

Geven

Matthijs in het Midden-Oosten

1 dec 2022

Matthijs in het Midden-Oosten

1 dec 2022

Wist jij dat CAMA Zending meerdere zendelingen heeft uitgezonden naar het Midden-Oosten? Coach zendelingen, Matthijs Westerkamp, was afgelopen maand kort op bezoek bij twee gezinnen. Vanuit Nederland begeleidt hij de zendelingen van CAMA Zending om er voor te zorgen dat zij hun werk goed kunnen doen. Dit is wat hij meemaakte.

Aron en Marieke Meijers* wonen met drie van hun kinderen in een buitenwijk van de hoofdstad. Ze zijn hier pas drie maanden geleden neergestreken, maar dat is niet aan hen te merken. Ze hebben al in veel opzichten hun weg gevonden, in het drukke verkeer, in waar je je dagelijkse producten koopt en in de contacten met andere werkers en lokale mensen. De kinderen gaan dagelijks naar een Amerikaanse internationale school en kunnen meerijden met de overburen.

Aron en Marieke lopen elke werkdag naar het taalinstituut waar ze Arabische les krijgen. De komende tijd zal in het teken staan van de taal en cultuur studie. Toch merk je in de gesprekken met Aron en Marieke dat ze ook niet kunnen wachten om over hun Verlosser en Heiland te getuigen in een omgeving waarin bijna niemand die kans heeft gekregen.

Frans en Anna van der Meer*  wonen 250 kilometer bij de hoofdstad vandaan. Na een aantal uur rijden door de woestijn kom je aan bij hun huis die op 1700 meter hoogte ligt in een dorp van een aantal honderd inwoners met vooral zand en rotsen om je heen. Het huis ligt op hetzelfde terrein als de kliniek waar ze bij betrokken zijn. Anna is verpleegkundige en Frans doet de ICT en beheer voor deze kliniek die zich vooral inzet voor Tuberculose patiënten. Zo weten mensen van heinde en verre de weg hiernaar toe te vinden en staat deze kliniek goed aangeschreven in de wijde omgeving.

Vanuit de liefde van en voor Jezus doen Frans en Anna hun werk. Hun bewogenheid voor hen die zoveel minder hebben en nog niet de kans hebben gehad van Jezus’ liefde te horen uit zich door het bezoek aan de mensen en de Bedoeïenen in de buurt en de hulp die ze ook in praktische zin bieden aan hen die in armoede wonen.

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Vluchtelingen werk in Italië

Vluchtelingen werk in Italië

(Afbeelding van SINAI) Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...