fbpx

Word zendeling

Geven

“Missie in crisis?!” Conferentiedag MISSIE.NU op 12 mei

6 apr 2023

“Missie in crisis?!” Conferentiedag MISSIE.NU op 12 mei

6 apr 2023

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt de conferentiedag van MISSIE.NU plaats in Baptistengemeente ‘Ontmoeting’ in Arnhem. Tijdens de conferentie behandelen verschillende sprekers met lezingen en workshops actuele thema’s rondom het onderwerp ‘Missie in crisis?!’. MISSIE.NU wil deelnemers inspireren en bemoedigen en tools aanreiken om met hun lokale gemeente mee aan de slag te gaan.

In gesprek over crisis
MISSIE.NU is een initiatief van Unie-ABC in samenwerking met CAMA Zending. De landelijke inspiratiedag is er voor iedereen, van welke kerkelijke achtergrond dan ook: voorgangers, predikanten, leiders, oudsten, studenten, missionair werkers en andere geïnteresseerden. MISSIE.NU richt zich op Gods missie in de wereld met oog op hedendaagse onderwerpen. Momenteel vragen verscheidene crises om oplossingen die niemand lijkt te kunnen bieden. Ook binnen de kerk vraagt dit onze aandacht. MISSIE.NU brengt het onderwerp van crisis op tafel en gaat het gesprek aan.

Rol van kerk en missie
Filosoof en Leger des Heils strategiedirecteur Evert-Jan en theoloog en onze directeur Jan Wolsheimer zijn hoofdsprekers voor de conferentie. Tijdens hun lezingen spreken zij over de rol en roeping van de kerk en missie in de toekomst. Ze zullen stilstaan bij crises rondom ons en nadenken over hoe we als volgelingen van Jezus in rust en openheid onze tijd kunnen verstaan en Gods aanwezigheid kunnen blijven opmerken. Vragen als ‘Hoe kunnen we als gemeenten deelnemen in Gods missie in een tijd van grote onzekerheid?’ en ‘Wat betekent het om in deze tijd trouw te blijven aan het evangelie?’ komen langs. De conferentie geeft deelnemers nieuwe invalshoeken en concrete vragen mee naar huis om te bespreken in de volgende raads- of gemeentevergaderingen.

Kosten en aanmelding
De kosten voor de conferentiedag bedragen €17,50 voor leden van een Unie-ABC gemeente, en €22,50 voor deelnemers die niet zijn aangesloten bij de Unie-ABC. Aanmelden kan via de website van MISSIE.NU. Na afloop van de conferentiedag vindt de voorjaars-ALV van de Unie-ABC plaats. Hiervoor moeten deelnemers zich apart aanmelden. Voorgangers en oudsten zijn uitgenodigd die dag naar MISSIE.NU te komen en zich vervolgens aan te sluiten bij de vergadering.

Nieuwste berichten

De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...
Hoop in West-Afrika

Hoop in West-Afrika

In N’Zao, een dorpje in Zuid-Oost Guinee, bevindt zich een klein ziekenhuis, de Hoop ...