fbpx

Word zendeling

Geven

“Missie in crisis?!” Conferentiedag MISSIE.NU op 12 mei

6 apr 2023

“Missie in crisis?!” Conferentiedag MISSIE.NU op 12 mei

6 apr 2023

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt de conferentiedag van MISSIE.NU plaats in Baptistengemeente ‘Ontmoeting’ in Arnhem. Tijdens de conferentie behandelen verschillende sprekers met lezingen en workshops actuele thema’s rondom het onderwerp ‘Missie in crisis?!’. MISSIE.NU wil deelnemers inspireren en bemoedigen en tools aanreiken om met hun lokale gemeente mee aan de slag te gaan.

In gesprek over crisis
MISSIE.NU is een initiatief van Unie-ABC in samenwerking met CAMA Zending. De landelijke inspiratiedag is er voor iedereen, van welke kerkelijke achtergrond dan ook: voorgangers, predikanten, leiders, oudsten, studenten, missionair werkers en andere geïnteresseerden. MISSIE.NU richt zich op Gods missie in de wereld met oog op hedendaagse onderwerpen. Momenteel vragen verscheidene crises om oplossingen die niemand lijkt te kunnen bieden. Ook binnen de kerk vraagt dit onze aandacht. MISSIE.NU brengt het onderwerp van crisis op tafel en gaat het gesprek aan.

Rol van kerk en missie
Filosoof en Leger des Heils strategiedirecteur Evert-Jan en theoloog en onze directeur Jan Wolsheimer zijn hoofdsprekers voor de conferentie. Tijdens hun lezingen spreken zij over de rol en roeping van de kerk en missie in de toekomst. Ze zullen stilstaan bij crises rondom ons en nadenken over hoe we als volgelingen van Jezus in rust en openheid onze tijd kunnen verstaan en Gods aanwezigheid kunnen blijven opmerken. Vragen als ‘Hoe kunnen we als gemeenten deelnemen in Gods missie in een tijd van grote onzekerheid?’ en ‘Wat betekent het om in deze tijd trouw te blijven aan het evangelie?’ komen langs. De conferentie geeft deelnemers nieuwe invalshoeken en concrete vragen mee naar huis om te bespreken in de volgende raads- of gemeentevergaderingen.

Kosten en aanmelding
De kosten voor de conferentiedag bedragen €17,50 voor leden van een Unie-ABC gemeente, en €22,50 voor deelnemers die niet zijn aangesloten bij de Unie-ABC. Aanmelden kan via de website van MISSIE.NU. Na afloop van de conferentiedag vindt de voorjaars-ALV van de Unie-ABC plaats. Hiervoor moeten deelnemers zich apart aanmelden. Voorgangers en oudsten zijn uitgenodigd die dag naar MISSIE.NU te komen en zich vervolgens aan te sluiten bij de vergadering.

Nieuwste berichten

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

CAMA Zending zoekt communicatie-medewerker

Samen Jezus zichtbaar maken waar Hij niet of nauwelijks gezien wordt. Het raakt ons ...
Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

Jezus zichtbaar in de gezondheidszorg

“Er zijn meer mensen die in ziekenhuizen komen dan naar de kerk gaan.” Dokter ...
Kom eens kijken in mijn tuin

Kom eens kijken in mijn tuin

‘Kom eens kijken in mijn tuin’, zei God een aantal jaar geleden tegen een voormalig ...
Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Dit leuke gezin zoekt woning in Ede

Na twaalf jaar zendingsdienst in Portugal zijn Peter en Annie Verhoef met hun vier ...