fbpx

Word zendeling

Geven

Moslim familie tot bekering in Suriname

29 jun 2021

Johannes geeft Bijbel aan nieuwe gelovigen Suriname

Moslim familie tot bekering in Suriname

29 jun 2021

Vijf dagen voor Goede Vrijdag kregen Johannes en Dorothea in Suriname bezoek van een nicht van Johannes. Ze hadden al lang geen contact gehad, maar eind 2020 zocht ze contact. Meteen merkten zendelingen Johannes en Dorothea dat ze geestelijk zoekend was, terwijl ze kwam vanuit een moslimachtergrond.

Trouwe moslim

Toen deze nicht op bezoek kwam werd duidelijk dat ze ontmoedigd was in haar geloof. Ze was een trouwe moslim en ondanks dat ze trouw haar verplichtingen deed, ervoer ze geen vrede in haar hart.

Johannes mocht haar en haar man het Evangelie uitleggen en nodigden ze uit voor de dienst op Goede Vrijdag. Achteraf vertelde ze dat ze zich na dit gesprek en gebed anders voelde. Haar man zei direct dat ze vrijdag naar de dienst zouden komen. En dat is heel bijzonder voor een moslimman!

Zendelingen Johannes en Dorothea Martoredjo

Vragen over de Bijbel

Die nacht sliep Johannes’ nicht bijzonder goed. In geen jaren tijd had ze zo goed geslapen. De volgende avond echter, kon ze niet slapen. Ze begon het nieuwe testament te lezen dat Johannes en Dorothea haar meegegeven hadden. De volgende ochtend kwamen er verschillende appjes van haar binnen. Ze vertelde welke Bijbelteksten haar aangesproken hadden en stelde de nodige vragen.

Op Goede Vrijdag kwamen ze naar de kerk. Achteraf vertelde ze, dat op het moment dat ze haar voeten in de kerk zette, een bijzonder gevoel over haar kwam.

Johannes: ‘Het gevoel was niet te beschrijven, maar maakte haar blij en vredig. Geweldig wat Gods Geest deed!’

God grijpt in

Na de duidelijke evangelie boodschap die de CAMA zendeling die ochtend bracht, kon niets hen meer tegenhouden om de Heer aan te nemen. En dat gebeurde ook. Ze kozen er voor om christen te worden en Jezus te gaan volgen.
In de dagen erna werd duidelijk, dat God dit echtpaar gegrepen had:

‘Ze lezen dagelijks de Bijbel en praten er samen over. Ze getuigen bij familie en vrienden. Hun huwelijk is helemaal veranderd. Ze hebben gebroken met alle oude tradities.’

Nog meer bekeerlingen

Op Pasen konden Johannes en Dorothea een evangelisatiedienst houden bij hen aan huis met een paar van hun familieleden. Op die dag kwamen nog 4 volwassenen tot geloof! Degenen die nog geen beslissing namen, waren duidelijk aangeraakt door de Heer en gaven aan open te staan, maar nog niet klaar te zijn.

Getuigenis Martoredjo Suriname

Voor Johannes is dit heel bijzonder. Zo mooi dat God bezig is met de familie van Johannes’ moeder! Tot dan toe, was alleen het gezin van Johannes’ moeder tot bekering gekomen.

Ook voor de CAMA gemeente Koewarasan in Suriname is het bijzonder. In de omgeving waar deze familie woont, zijn de afgelopen maanden nog 4 personen tot bekering gekomen. God is aan het werk!

Nieuwste berichten

Willem en Jolanda terug naar Zuid-Azië

Willem en Jolanda terug naar Zuid-Azië

Na twee jaar kunnen Willem en Jolanda Boer eindelijk weer een korte reis maken naar ...
Met een lege maag naar school

Met een lege maag naar school

Regelmatig gaat Anna op bezoek bij een moeder met 6 meisjes. Ze komt daar om haar te ...
Mano-volk Guinee bereikt met het Evangelie

Mano-volk Guinee bereikt met het Evangelie

CAMA zendeling Jon Erickson heeft een hart voor wat er in Handelingen 1:8 staat ...
Surinaamse Wayana-indianen op zendingsreis naar stam in Canada

Surinaamse Wayana-indianen op zendingsreis naar stam in Canada

Samen met CAMA zendelingen Marco en Marjolein Schuurmans is een Surinaamse delegatie ...