fbpx

Word zendeling

Geven

Moslim familie tot bekering in Suriname

29 jun 2021

Johannes geeft Bijbel aan nieuwe gelovigen Suriname

Moslim familie tot bekering in Suriname

29 jun 2021

Vijf dagen voor Goede Vrijdag kregen Johannes en Dorothea in Suriname bezoek van een nicht van Johannes. Ze hadden al lang geen contact gehad, maar eind 2020 zocht ze contact. Meteen merkten zendelingen Johannes en Dorothea dat ze geestelijk zoekend was, terwijl ze kwam vanuit een moslimachtergrond.

Trouwe moslim

Toen deze nicht op bezoek kwam werd duidelijk dat ze ontmoedigd was in haar geloof. Ze was een trouwe moslim en ondanks dat ze trouw haar verplichtingen deed, ervoer ze geen vrede in haar hart.

Johannes mocht haar en haar man het Evangelie uitleggen en nodigden ze uit voor de dienst op Goede Vrijdag. Achteraf vertelde ze dat ze zich na dit gesprek en gebed anders voelde. Haar man zei direct dat ze vrijdag naar de dienst zouden komen. En dat is heel bijzonder voor een moslimman!

Zendelingen Johannes en Dorothea Martoredjo

Vragen over de Bijbel

Die nacht sliep Johannes’ nicht bijzonder goed. In geen jaren tijd had ze zo goed geslapen. De volgende avond echter, kon ze niet slapen. Ze begon het nieuwe testament te lezen dat Johannes en Dorothea haar meegegeven hadden. De volgende ochtend kwamen er verschillende appjes van haar binnen. Ze vertelde welke Bijbelteksten haar aangesproken hadden en stelde de nodige vragen.

Op Goede Vrijdag kwamen ze naar de kerk. Achteraf vertelde ze, dat op het moment dat ze haar voeten in de kerk zette, een bijzonder gevoel over haar kwam.

Johannes: ‘Het gevoel was niet te beschrijven, maar maakte haar blij en vredig. Geweldig wat Gods Geest deed!’

God grijpt in

Na de duidelijke evangelie boodschap die de CAMA zendeling die ochtend bracht, kon niets hen meer tegenhouden om de Heer aan te nemen. En dat gebeurde ook. Ze kozen er voor om christen te worden en Jezus te gaan volgen.
In de dagen erna werd duidelijk, dat God dit echtpaar gegrepen had:

‘Ze lezen dagelijks de Bijbel en praten er samen over. Ze getuigen bij familie en vrienden. Hun huwelijk is helemaal veranderd. Ze hebben gebroken met alle oude tradities.’

Nog meer bekeerlingen

Op Pasen konden Johannes en Dorothea een evangelisatiedienst houden bij hen aan huis met een paar van hun familieleden. Op die dag kwamen nog 4 volwassenen tot geloof! Degenen die nog geen beslissing namen, waren duidelijk aangeraakt door de Heer en gaven aan open te staan, maar nog niet klaar te zijn.

Getuigenis Martoredjo Suriname

Voor Johannes is dit heel bijzonder. Zo mooi dat God bezig is met de familie van Johannes’ moeder! Tot dan toe, was alleen het gezin van Johannes’ moeder tot bekering gekomen.

Ook voor de CAMA gemeente Koewarasan in Suriname is het bijzonder. In de omgeving waar deze familie woont, zijn de afgelopen maanden nog 4 personen tot bekering gekomen. God is aan het werk!

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.