fbpx

Word zendeling

Geven

Nederlands Discipelschap: goedkoop en direct

25 apr 2018

Strandhuis met rietendak op strand in Senegal

Nederlands Discipelschap: goedkoop en direct

25 apr 2018

Terwijl ik aan het water sta en uitkijk over de zee en het palmbomen strand vraag ik me af of Pastor Pape niet stiekem Nederlands bloed heeft. Hij heeft altijd koopjes (zoals de locatie van deze retraite van de kerk; letterlijk aan het strand, maar goedkoper dan wanneer we het in Dakar zouden doen) en hij is direct. Hij zegt wat hij denkt en draait niet om de zaken heen, een eigenschap die niet door iedereen gewaardeerd wordt in Senegal, maar voor mij is het in ieder geval erg prettig werken. We zijn op leiderschapsretraite met de EEPS en het is enerverend om betrokken te zijn bij deze gepassioneerde groep mensen! 

Het afgelopen jaar heb ik samen met een collega gewerkt aan een basis discipelschapsprogramma. Op de retraite geef ik een training zodat alle leiders deze lessen kunnen geven. Het doel is dat alle nieuwe leden van de kerk hetzelfde programma doorlopen en zo een stevige en gebalanceerde basis van hun nieuwe geloof leggen en praktisch op weg worden geholpen om zelfstandig de Bijbel te lezen, te bidden en andere geloofsdisciplines in praktijk te brengen.

“In de eerste drie maanden van 2018 waren er 50 nieuwe bezoekers in de kerk”

In de eerste drie maanden van 2018 waren er 50 nieuwe bezoekers in de kerk en er komen ook steeds meer mensen tot geloof. Het is dan ook van groot belang dat alle gemeenteleden meewerken met de discipelschap. Het verhaal van Tidiane is hier een goed voorbeeld van. Hij kwam de kerk binnenlopen op zoek naar een Bijbel. Pastor Pape bood hem niet enkel een Bijbel aan, maar ook de gelegenheid die samen te bestuderen. Dit mondde uit in lessen gegeven door een van de door ons getrainde leiders, en vorige week heeft Tidiane zich laten dopen!

Jan & Tabitha Kievit zijn samen met hun kinderen Simon en Maria uitgezonden naar Senegal. Hun passie is het nauw samenwerken met lokaal leiderschap om het goede nieuws van Jezus Christus zichtbaar en hoorbaar te maken. Wilt u meer over ze weten? Bekijk ook eens hun website of ontmoet Jan en Tabitha als ze in mei/juni voor verlof in Nederland zijn. 

Door: Jan Kieviet (Senegal).

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...