fbpx

Word zendeling

Geven

Nederlandse zendelingen uit Guinee op tv bij EO Metterdaad

5 sep 2019

Zendeling Anco doet zending met handen en staat op foto met Afrikaanse broeder

Nederlandse zendelingen uit Guinee op tv bij EO Metterdaad

5 sep 2019

Bij ons in Nederland wordt een zwangerschap beschreven dat mensen in blijde verwachting zijn. Maar in het West-Afrikaanse Guinee is de kans groot om het kind te verliezen tijdens de bevalling. Die kans is zelfs 13 keer groter dan bij ons in Nederland! Ook de kans dat een moeder overlijdt tijdens de bevalling is groot: ongeveer 100 keer groter dan in Nederland.

Juist hieraan besteden we extra aandacht samen met EO Metterdaad. 14 september is de eerste uitzending op NPO 2 (17.10 uur). Onder andere CAMA zendeling Arjo de Vroome (foto) vertelt waar hij mee bezig is en waarom hij zich samen met zijn vrouw Adrie vrijwillig inzet in Guinee.

Momenteel begeleidt hij de bouw van een nieuwe afdeling van de Hoop Kliniek, een klein zendingsziekenhuis in Guinee. Samen met artsen en verpleegkundigen proberen we hoogwaardige zorg te bieden in een gebied waaraan alles gebrek lijkt te zijn. Meerdere (CAMA) zendelingen zijn er actief om te helpen én om over Jezus te vertellen.

Zending is ook medisch werk, Jon Erickson staat midden in operatiekamer in Guinee

Zo mochten we de afgelopen jaren voor veel lokale mensen bidden in het ziekenhuis en kwamen er meerderen tot geloof! Met een geweldig internationaal team (onder andere CAMA zendeling Jon Erickson, zie foto) verlenen we de hoognodige zorg. We redden hiermee levens, genezen zieken en geven mensen een kans om Jezus te leren kennen. Geloof en zorg gaan hier hand in hand.

De artsen in de Hoop Kliniek verdienen niet veel. Ze kunnen veel meer geld verdienen in de grote stad, maar ze kiezen ervoor in Hoop Kliniek te werken. Op deze manier kunnen ze Jezus verkondigen en zijn liefde uitdelen.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de bouw van een kraamafdeling, voor moeder en kindzorg. De bouw is nog niet af en ook is er nog flink wat geld nodig voor Hoop Kliniek. Jouw steun is hard nodig. Help jij mee om de levens van moeders en kinderen te redden?

Nieuwste berichten

24 mei: De Envision Kick-Off

24 mei: De Envision Kick-Off

ENVISION is het jongerenprogramma van CAMA Zending met een uitgebreid aanbod ...
De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...