fbpx

Word zendeling

Geven

Nederlandse zendelingen uit Guinee op tv bij EO Metterdaad

5 sep 2019

Zendeling Anco doet zending met handen en staat op foto met Afrikaanse broeder

Nederlandse zendelingen uit Guinee op tv bij EO Metterdaad

5 sep 2019

Bij ons in Nederland wordt een zwangerschap beschreven dat mensen in blijde verwachting zijn. Maar in het West-Afrikaanse Guinee is de kans groot om het kind te verliezen tijdens de bevalling. Die kans is zelfs 13 keer groter dan bij ons in Nederland! Ook de kans dat een moeder overlijdt tijdens de bevalling is groot: ongeveer 100 keer groter dan in Nederland.

Juist hieraan besteden we extra aandacht samen met EO Metterdaad. 14 september is de eerste uitzending op NPO 2 (17.10 uur). Onder andere CAMA zendeling Arjo de Vroome (foto) vertelt waar hij mee bezig is en waarom hij zich samen met zijn vrouw Adrie vrijwillig inzet in Guinee.

Momenteel begeleidt hij de bouw van een nieuwe afdeling van de Hoop Kliniek, een klein zendingsziekenhuis in Guinee. Samen met artsen en verpleegkundigen proberen we hoogwaardige zorg te bieden in een gebied waaraan alles gebrek lijkt te zijn. Meerdere (CAMA) zendelingen zijn er actief om te helpen én om over Jezus te vertellen.

Zending is ook medisch werk, Jon Erickson staat midden in operatiekamer in Guinee

Zo mochten we de afgelopen jaren voor veel lokale mensen bidden in het ziekenhuis en kwamen er meerderen tot geloof! Met een geweldig internationaal team (onder andere CAMA zendeling Jon Erickson, zie foto) verlenen we de hoognodige zorg. We redden hiermee levens, genezen zieken en geven mensen een kans om Jezus te leren kennen. Geloof en zorg gaan hier hand in hand.

De artsen in de Hoop Kliniek verdienen niet veel. Ze kunnen veel meer geld verdienen in de grote stad, maar ze kiezen ervoor in Hoop Kliniek te werken. Op deze manier kunnen ze Jezus verkondigen en zijn liefde uitdelen.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de bouw van een kraamafdeling, voor moeder en kindzorg. De bouw is nog niet af en ook is er nog flink wat geld nodig voor Hoop Kliniek. Jouw steun is hard nodig. Help jij mee om de levens van moeders en kinderen te redden?

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.