fbpx

Word zendeling

Geven

Nieuwe coördinator AWF Europa en Midden-Oosten

26 jun 2018

En profil nieuwe coordinator (man) met blauw pak

Nieuwe coördinator AWF Europa en Midden-Oosten

26 jun 2018

De Alliance World Fellowship (AWF) heeft ds. Munther Shahatit benoemd tot de nieuwe Regionale Coördinator voor de regio Europa en Midden-Oosten (EMERALD). Ds. Munther is een gewijde voorganger en leider van de CAMA in Jordanië en reist de hele regio af om professionele trauma-advisering en -trainingen te verzorgen. Hij vervangt ds. Arie Verduijn die aftrad vanwege groeiende verantwoordelijkheden in zijn plaatselijke gemeente.

Ds. Munther Shahatit is een hardwerkende, nederige, medelevende en gemotiveerde man. Als pastor en counselor combineert hij ‘theorieën, technieken en bijbelse waarden om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen die professionele of geestelijke hulp nodig hebben’, aldus de AWF.

Levensloop en carrière

Ds. Munther is van oorsprong Jordanees en groeide op in een christelijk gezin. Hij kwam op zijn negentiende tot een persoonlijk geloof in Jezus Christus, dankzij één van zijn vrienden, die nu voorgangers is in een CAMA-gemeente. Zijn vrouw ontmoette hij in de zomer van 1990. Ze trouwden en kregen samen vier kinderen.

Ds. Munther studeerde af aan de Universiteit van Jordanië in Amman (Accountancy, 1987) en was de eerste afgestudeerde van de Christian Alliance Institute of Theology in Libanon. In 2003 reisde hij met zijn gezin naar de Verenigde Staten, waar hij zijn master in Counseling haalde aan de Columbia International University (2006).

De nieuwe Coördinator heeft uitgebreide werkervaring, zowel als accountant als als voorganger en counselor. Sinds 2008 werkt hij als een professionele traumacoördinator bij het kantoor van OD – Nederland, en helpt hij een trauma-bediening opzetten voor vervolgde kerken in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Tevens werkt hij sinds 2014 als professionele traumaconsulent bij de Jordan Bible Society. Ds. Munther is sinds 1990 nauw betrokken bij de bediening van de CAMA-kerk in Jordanië, als voorganger en in het bestuur van het landelijk kerkgenootschap.

Gebed gevraagd

De AWF vraagt gebed voor ds. Munther en zijn gezin: dat hij wijsheid en kracht mag ontvangen voor zijn nieuwe taak.

Bron: ABC Gemeenten.

Nieuwste berichten

Willem en Jolanda terug naar Zuid-Azië

Willem en Jolanda terug naar Zuid-Azië

Na twee jaar kunnen Willem en Jolanda Boer eindelijk weer een korte reis maken naar ...
Met een lege maag naar school

Met een lege maag naar school

Regelmatig gaat Anna op bezoek bij een moeder met 6 meisjes. Ze komt daar om haar te ...
Mano-volk Guinee bereikt met het Evangelie

Mano-volk Guinee bereikt met het Evangelie

CAMA zendeling Jon Erickson heeft een hart voor wat er in Handelingen 1:8 staat ...
Surinaamse Wayana-indianen op zendingsreis naar stam in Canada

Surinaamse Wayana-indianen op zendingsreis naar stam in Canada

Samen met CAMA zendelingen Marco en Marjolein Schuurmans is een Surinaamse delegatie ...