fbpx

Word zendeling

Geven

Nieuwe coördinator AWF Europa en Midden-Oosten

26 jun 2018

En profil nieuwe coordinator (man) met blauw pak

Nieuwe coördinator AWF Europa en Midden-Oosten

26 jun 2018

De Alliance World Fellowship (AWF) heeft ds. Munther Shahatit benoemd tot de nieuwe Regionale Coördinator voor de regio Europa en Midden-Oosten (EMERALD). Ds. Munther is een gewijde voorganger en leider van de CAMA in Jordanië en reist de hele regio af om professionele trauma-advisering en -trainingen te verzorgen. Hij vervangt ds. Arie Verduijn die aftrad vanwege groeiende verantwoordelijkheden in zijn plaatselijke gemeente.

Ds. Munther Shahatit is een hardwerkende, nederige, medelevende en gemotiveerde man. Als pastor en counselor combineert hij ‘theorieën, technieken en bijbelse waarden om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen die professionele of geestelijke hulp nodig hebben’, aldus de AWF.

Levensloop en carrière

Ds. Munther is van oorsprong Jordanees en groeide op in een christelijk gezin. Hij kwam op zijn negentiende tot een persoonlijk geloof in Jezus Christus, dankzij één van zijn vrienden, die nu voorgangers is in een CAMA-gemeente. Zijn vrouw ontmoette hij in de zomer van 1990. Ze trouwden en kregen samen vier kinderen.

Ds. Munther studeerde af aan de Universiteit van Jordanië in Amman (Accountancy, 1987) en was de eerste afgestudeerde van de Christian Alliance Institute of Theology in Libanon. In 2003 reisde hij met zijn gezin naar de Verenigde Staten, waar hij zijn master in Counseling haalde aan de Columbia International University (2006).

De nieuwe Coördinator heeft uitgebreide werkervaring, zowel als accountant als als voorganger en counselor. Sinds 2008 werkt hij als een professionele traumacoördinator bij het kantoor van OD – Nederland, en helpt hij een trauma-bediening opzetten voor vervolgde kerken in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Tevens werkt hij sinds 2014 als professionele traumaconsulent bij de Jordan Bible Society. Ds. Munther is sinds 1990 nauw betrokken bij de bediening van de CAMA-kerk in Jordanië, als voorganger en in het bestuur van het landelijk kerkgenootschap.

Gebed gevraagd

De AWF vraagt gebed voor ds. Munther en zijn gezin: dat hij wijsheid en kracht mag ontvangen voor zijn nieuwe taak.

Bron: ABC Gemeenten.

Nieuwste berichten

De boodschap van Jezus

De boodschap van Jezus

Hans en Leida Borghuis trekken al jaren intensief op met de kerk van Verbania. Ze ...
Project van de maand | April

Project van de maand | April

Vluchtelingenwerk in Italië Elk jaar arriveren er grote aantallen vluchtelingen in ...
Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Hoop en herstel voor de daklozen in Barcelona

Te midden van de bruisende stad Barcelona, op korte afstand van de wel bekende La ...
Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Uw steun raakt de harten van de mensen in Israël

Israël is vandaag de dag 5 maanden in oorlog. Momenteel wordt er intensief ...