fbpx

Word zendeling

Geven

Nieuwe gelovigen in gesloten land (Azië)

9 mei 2018

Silhouetten van lopende mensen en reflectie in water

Nieuwe gelovigen in gesloten land (Azië)

9 mei 2018

Tijdens onze achtdaagse reis in de gebergten in Azië hebben we veel meegemaakt. Het doel van de reis was om twee CAMA Zendelingen te bezoeken en om nieuwe gebieden te verkennen.

Na een aantal dagen kwamen we in contact met een monnik van één van de kloosters die in dit gebied veel voorkomen. Een heel zachtaardige en geïnteresseerde man. Hij vertelde dat hij slechts tien jaar oud was toen hij het klooster inging. Hij is nu 21. Hij moest nog minstens 20 jaar leren voordat hij leraar zou kunnen worden: zijn grootste droom. Hoopte door meditatie verlichting te verkrijgen, maar wist eigenlijk niet goed wat dat was. Bij de vraag of hij van een redder of van Jezus gehoord had zei hei nee.

Er zijn mensen tot geloof gekomen, gelovigen gediscipeld en evangelisten uitgegaan

Als CAMA Zending bezoeken we regelmatig onze zendingswerkers om te zien hoe het met de werker en het werk gaat. Het was bemoedigend om Jan en Eva Kameraad helemaal in hun element te zien. Ze zijn heel natuurlijk in hun contact met de lokale bevolking. Ze maken gebruik van de openingen die ze krijgen om iets van het Evangelie te delen. Het bedrijf wat ze runnen vraagt veel aandacht, maar is zeer strategisch om de lokale bevolking te bereiken. Er zijn mensen tot geloof gekomen, gelovigen gediscipeld en evangelisten zijn uitgegaan die nu Bijbelstudies houden onder hun eigen mensen.

Jan en Eva willen graag gemeente stichtend werk voortzetten in een driehoek van drie steden. Het gebied telt zo’n 300.000 inwoners. In dit gebied is er geen enkele gemeente en zijn er geen zendelingen aan het werk, behalve in de stad waar Jan en Eva wonen.

Het is voor CAMA Zending een voorrecht om met Jan en Eva te mogen optrekken. Ze zijn trouw, hard werkend, passievol en enorm toegewijde zendelingen. We bidden en verlangen dat er steeds meer mensen over Jezus horen in het land waarin ze werkzaam zijn. Bidt u mee?

Door: Boudewijn van Schoonhoven (directeur CAMA Zending)

Nieuwste berichten

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga op missiereis met CAMA ENVISION

Ga samen met je jongerengroep, gemeenteleden, studentenvereniging, businessclub of leidersteam op missiereis naar een van onze bestemmingen. Draag bij aan wat God aan het doen is in de wereld en ontdek wat missie inhoudt. Een levens-veranderende reis waar je ervaring opdoet en veel leert om ook na de reis toe te kunnen passen in de kerk en het leven van elke dag.
Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

Engelse lessen voor Wayana Indianen in Suriname

We zijn op zoek naar mensen die voor een periode van 3 maanden (vanwege het benodigde visum) Engelse lessen willen verzorgen voor Wayana Indianen in Suriname. Je geeft les aan kinderen, tieners, jonge stellen en ouderen. Voor deze functie zijn we op zoek naar meerdere mensen die elkaar op kunnen volgen. Een unieke ervaring in de jungle van Suriname waar je tijdens je verblijf inwoont bij een Nederlandse werker. Je draag actief bij aan de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen. 
CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

CAMA Zending en LIFE Tienerevent slaan handen ineen voor vluchtelingenkinderen

Je kunt in de zomer van 2024 meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fantastische zomerweek te laten beleven, waarin ze - meestal voor het eerst in hun leven - iets van de liefde van Jezus mogen ontdekken! Voor deze kinderen, maar ook voor jezelf een onvergetelijke en levens veranderende ervaring!
Short-Term Missie in Tsjechië

Short-Term Missie in Tsjechië

Jezus zichtbaar maken in het meest atheïstische land van Europa? We hebben een vacature voor short-term missie in Tsjechië.