fbpx

Word zendeling

Geven

Nieuwe gelovigen in gesloten land (Azië)

9 mei 2018

Silhouetten van lopende mensen en reflectie in water

Nieuwe gelovigen in gesloten land (Azië)

9 mei 2018

Tijdens onze achtdaagse reis in de gebergten in Azië hebben we veel meegemaakt. Het doel van de reis was om twee CAMA Zendelingen te bezoeken en om nieuwe gebieden te verkennen.

Na een aantal dagen kwamen we in contact met een monnik van één van de kloosters die in dit gebied veel voorkomen. Een heel zachtaardige en geïnteresseerde man. Hij vertelde dat hij slechts tien jaar oud was toen hij het klooster inging. Hij is nu 21. Hij moest nog minstens 20 jaar leren voordat hij leraar zou kunnen worden: zijn grootste droom. Hoopte door meditatie verlichting te verkrijgen, maar wist eigenlijk niet goed wat dat was. Bij de vraag of hij van een redder of van Jezus gehoord had zei hei nee.

Er zijn mensen tot geloof gekomen, gelovigen gediscipeld en evangelisten uitgegaan

Als CAMA Zending bezoeken we regelmatig onze zendingswerkers om te zien hoe het met de werker en het werk gaat. Het was bemoedigend om Jan en Eva Kameraad helemaal in hun element te zien. Ze zijn heel natuurlijk in hun contact met de lokale bevolking. Ze maken gebruik van de openingen die ze krijgen om iets van het Evangelie te delen. Het bedrijf wat ze runnen vraagt veel aandacht, maar is zeer strategisch om de lokale bevolking te bereiken. Er zijn mensen tot geloof gekomen, gelovigen gediscipeld en evangelisten zijn uitgegaan die nu Bijbelstudies houden onder hun eigen mensen.

Jan en Eva willen graag gemeente stichtend werk voortzetten in een driehoek van drie steden. Het gebied telt zo’n 300.000 inwoners. In dit gebied is er geen enkele gemeente en zijn er geen zendelingen aan het werk, behalve in de stad waar Jan en Eva wonen.

Het is voor CAMA Zending een voorrecht om met Jan en Eva te mogen optrekken. Ze zijn trouw, hard werkend, passievol en enorm toegewijde zendelingen. We bidden en verlangen dat er steeds meer mensen over Jezus horen in het land waarin ze werkzaam zijn. Bidt u mee?

Door: Boudewijn van Schoonhoven (directeur CAMA Zending)

Nieuwste berichten

De kerk, een veilige plek

De kerk, een veilige plek

Onlangs was een aantal van onze zendelingen in een land in West-Afrika dat ...
Online Zendingswebinar 20 juni

Online Zendingswebinar 20 juni

Heb jij het verlangen de zending in te gaan of wil je meer weten over wat het is om ...
Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Boeiende lezingen en workshops tijdens conferentiedag MISSIE.NU

Op vrijdag 12 mei 2023 vindt van 09.30 tot 15.00 uur de conferentiedag van MISSIE.NU ...
Hoop in West-Afrika

Hoop in West-Afrika

In N’Zao, een dorpje in Zuid-Oost Guinee, bevindt zich een klein ziekenhuis, de Hoop ...